Gandia acorda un nou marc d’actuació per a l’hostaleria davant la reobertura de les terrasses

El Govern local i el sector hostaler de Gandia han acordat una sèrie d’instruccions a l’hora de desplegar les terrasses (75% d’aforament, distància d’1,5 metres entre taules i les ja habituals imposades per les autoritats sanitàries quant a higiene i ús de la mascareta), per a realitzar una nova revisió dels espais que ocupen les terrasses d’estos establiments on, sempre que siga possible i no interferisca el pas de vianants i vehicles, s’augmente el nombre de taules.

En este sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, ha incidit que “l’hostaleria pren un protagonisme important en esta desescalada i per això hem mantingut reunions amb el sector on hem acordat donar una interpretació més àmplia a la norma. Així, sempre que siga possible anem a afavorir que l’hostaleria puga ocupar la via pública”. En este sentit, l’edil socialista ha recordat que “en este tipus de situacions cobra especial importància la implantació de ‘La Morada’ al passeig marítim i el centre històric, que suposaran un baló d’oxigen per a molts establiments”.

Arnau també ha afirmat que “ara és el temps de mesures excepcionals que seguirem perfilant de la mà del sector. L’hostaleria ha d’estar tranquil·la perquè, des del diàleg, seguirem treballant per a millorar les condicions d’un dels sectors més afectats per la pandèmia”.

Per la seua banda, el president de DestíSafor, José Manuel Navarro, ha explicat que “des del primer confinament ja vam estar plantejant al consistori gandià mesures que s’han anat posant en marxa. Hem aconseguit moltes coses que ens han permés tenir una campanya estival acceptable. Ara mateix només podem treballar al carrer, però entre tots aconseguirem que s’harmonitze la convivència entre els negocis i els veïns”.

Per últim, Ferran Fuster, en representació de l’associació d’Hostaleria de Centre Històric, s’ha mostrat esperançat per la reobertura: “Estem molt il·lusionats i amb ganes de veure com funciona esta nova etapa. L’hostaleria genera molta economia i contribuïx al benestar social de la nostra ciutat. Seguirem treballant colze a colze amb l’administració local per arribar com més prompte millor a la nova normalitat”.