Del 15 de juliol al 30 d’agost, l’Espai Baladre de la Platja de Gandia acollirà un ampli programa d’activitats i tallers pràctics, entre els quals destaquen: Programació amb Minecraft Education Edition; robòtica amb LLEC i competicions; Legoteca per als més menuts; Zona Arcade amb màquines recreatives i pinballs clàssics; realitat Virtual Educativa; tallers temàtics i activitats específiques i accés a la gran exposició de diorames i construccions amb LLEC.
L’esdeveniment comptarà amb la col·laboració d’entitats capdavanteres com la Càtedra STEAM de la UPV de València, l’Associació Espanyola de Robòtica, el Campus de la UPV de Gandia, el Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació de la Comunitat Valenciana, així com la participació d’empreses del sector tecnològic amb necessitats de talent en l’entorn STEAM.
Durant la presentació, la regidora de Turisme, Platges i Promoció Exterior, Balbina Sendra, ha recordat que l’angliscisme STEAM “unix ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques. A més, representa una educació importantíssima. FuturSteam no sols ens posiciona com a referent tecnològic i turístic, sinó que estimula vocacions des de ben menuts. És fonamental que els xiquets i xiquetes tinguen l’oportunitat de jugar, experimentar i despertar la curiositat que els pot portar a ser els científics i tecnòlegs del futur”.
Sendra ha convidat la ciutadania a acostar-se a l’Espai Baladre i “descobrir els tallers, espais de realitat virtual, de muntatge de LEGO, robòtica i molt més. És una experiència familiar, educativa i lúdica que Gandia oferix com a mostra del seu compromís amb el coneixement i la innovació”.
INSCRIPCIONS I RESERVES
Les places per a tallers i activitats són limitades i poden reservar-se a través de la web oficial de l’esdeveniment:
https://futursteam.com
SOBRE FUTURSTEAM GANDIA 2025
Organitzat per Adetecsa (Associació per al Desenvolupament Tecnològic de la Safor), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia i Cantera de Empresas, l’esdeveniment aposta per donar visibilitat i reforçar la importància de l’educació tecnològica des d’edats primerenques, contribuint al desenvolupament de noves vocacions científiques i tecnològiques.