Gandia acull més de dos-cents professionals de la salut amb motiu del Simposi Nacional de Cardiologia

L’Hotel RH Bayren ha acollit des de primera hora del matí l’obertura del Simposi Nacional de Cardiologia sota el títol ‘Actualització en el maneig de la fibril·lació auricular en els serveis d’urgències’. A l’acte han acudit l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, el president de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències de la Comunitat Valenciana, Pere Llorens, el gerent del departament de Salut de Gandia, Pedro Rollán, i el director metge de l’Hospital Universitari Francesc de Borja, Juan Bautista Montagud. També han estat presents la regidora de Sanitat, Qualitat de Vida i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, així com la representant del Col·legi Oficial de Metges de València, Verónica Sugey i el president del simposi, Juan José García.

La màxima autoritat municipal ha assenyalat l’orgull que és per als gandians rebre a més de dos-cents professionals d’hospitals de diferents punts del país, així com a destacades figures de l’àmbit de la Cardiologia a escala nacional i internacional. “Este Simposi situa a Gandia en el mapa de la salut a Espanya, com a Ciutat de la Salut i el Benestar, i com a Ciutat de la Ciència i la Innovació que és. També ens referenciem nacionalment com a Ciutat de les Oportunitats, en convertir-nos en seu d’un Simposi que és fruit d’una gran faena prèvia per part del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Francesc de Borja, juntament amb el Grup Nacional d’Arrítmies i Síncope de la SEMES”, ha afirmat.

Després, ha explicat que Gandia està en camí de convertir-se en un referent sanitari al país perquè, aprofitant el lideratge d’un hospital d’avantguarda com és el Francesc de Borja i el potencial creixent del districte sanitari que naixerà al seu voltant, “estem atraient noves inversions i iniciatives en el camp de la salut”.

Prieto també ha incidit en el fet que el simposi projectarà la ciutat turísticament, “ja que donarà a Gandia una imatge molt important en l’àmbit nacional”, i ha animat als convidats a aprofitar la seua estància a la ciutat per gaudir de tot el patrimoni cultural, natural, esportiu, ambiental o gastronòmic que oferix.

Finalment, ha agraït els presents la seua assistència, i els ha desitjat que tinguen un congrés molt productiu compartit amb els experts que els transmetran uns avanços que, més enllà de la teoria, podran aplicar a la seua pràctica diària.