Gandia adjudica les obres el passeig de vianants que unirà la plaça del Tirant a la de Sant Josep i el Prado  

 

Gandia 18 de novembre 2015.-  Aquest matí la presidenta de la Junta de Districte del Raval, Àngels Pérez, ha anunciat l’inici d’una de les obres llargament reivindicades pels veïns de la barriada. És tracta de la construcció d’un passeig de vianants que enllaçarà la Plaça Sant Josep, el carrer Canonge Noguera, el carrer de Baix i la Plaça del Tirant.

 

Sobre aquest projecte que ara per fi veu la llum per la implicació de l’Ajuntament, Pérez ha explicat que “aquesta actuació ja apareixia al Pla General Ordenació Urbana (PGOU) de l’any 1999 però estava paralitzada des de l’any 2009 en que es va iniciar la urbanització de la zona, per un problema de consens entre els propietaris dels terrenys i sigut l’ajuntament qui va prendre la iniciativa municipal d’acabar l’obra”.

L’empresa CADERSA ha resultat ser l’adjudicatària de les obres de construcció d’aquest carrer per un valor de 147.500 euros que es finança gràcies a les quotes urbanístiques dels propietaris dels terrenys. L’obra començarà abans d’acabar l’any i tindrà un termini d’execució de 70 dies. Consisteix en la pavimentació del vial, utilitzant el mateix tipus d’adoquí que hi ha al carrer Canonge Noguera i la plaça del Tirant, per tal d’aconseguir l’efecte de continuïtat. També està previst la instal.lació de diferents serveis com són: aigua potable, embornals, clavegueram, enllumenat públic, mobiliari urbà i jardineria.

Àngels Pérez ha subratllat la importància del projecte assegurant que “és important destacar que, amb aquestes obres de cirurgia urbana, es millora la connectivitat del barri ja que s’obri un nou eix que connectarà la Plaça del Tirant amb les de Sant Josep i la Plaça del Prado. També es complementa la  remodelació de la plaça del Tirant. I el que és més important, es recupera i revitalitza una zona històrica de la ciutat”.

Aquesta actuació urbanística posarà punt final a la urbanització de la zona i  compta amb el vist i plau per part de la Conselleria de Patrimoni Històric Artístic. L’organisme autonòmic va enviar el seu informe arqueològic favorable a unes obres que es desenvoluparan en una àrea de vigilància arqueològica.

 

A més la regidora ha volgut recordar que l’Ajuntament de Gandia posa en marxa un conjunt de projectes per tal de millorar el barri del Raval. Es tracta de 9 obres proposades per diferents departaments del consistori i subvencionades per la Diputació de València i un vell projecte que suposarà la fi de la urbanització de la zona.

 

La presidenta de la Junta de Districte, ha destacat l’importància de les obres assegurant que “el barri del Raval està d’enhorabona perquè és un dels barris on es faran molts dels projectes d’inversió en millores per a la ciutat, que s’han promogut des de la Diputació de València i que han estat proposats des dels diferents departaments de l’ajuntament”.

 

Les obres que subvenciona la Diputació són un total de 9 projectes que milloraran notablement el barri del Raval. Corresponen a les següents actuacions:

 

  1. La peatonalització del Pont Vell.
  2. La millora de l’accés des del Pont Vell a l’aparcament i a vora del Riu Serpis.
  3. Rehabilitació del carrer Sant Enric.
  4. Millora del Parc Àusias March.
  5. Pavimentat del pati del col.legi Sant Francesc de Borja.
  6. Rehabilitació i conservació de la coberta del pavelló del Raval.
  7. Adequació de la Plaça del Tirant.
  8. Reparació i acabament del Riu Serpis.
  9. Rehabilitació dels pivots hidràulics de la Plaça del Prado.