Gandia adjudica un contracte per a la gestió del benestar animal

La regidora de Benestar Animal, Liduvina Gil, acompanyada de la veterinària d’Animalia Clínica Veterinària, Alicia Peiró, i la presidenta de la Societat Protectora SPAMA La Safor, Salvadora Tormo, han anunciat el contracte de servei per a la Gestió Benestar Animal adjudicat el passat 8 de juny. Este està format per dos lots: el servei de recollida d’animals perduts, extraviats i abandonats al terme de Gandia i la gestió sanitària de les colònies felines urbanes.

El primer lot del contracte, de servei de recollida, s’ha adjudicat a la Societat Protectora d’Animals i Medi Ambient (SPAMA) La Safor per un import de 119.998,12 euros per a un any amb dos més prorrogables. “Es pretén la recollida i l’acolliment temporal d’animals abandonats o extraviats; el control sanitari; el seu control epidemiològic; i els possibles riscos derivats d’agressions o accidents produïts per estos animals”, ha assenyalat la regidora socialista.

Tal com ha explicat la presidenta d’SPAMA, s’han recollit en Gandia 1.243 animals i s’han donat en adopció 1.000, dels quals 960 són felins. “Enguany s’han arreplegat menys gats, això vol dir que la campanya d’altres anys es nota”, ha expressat. Tot i això, ha volgut matisar que la protectora s’encarrega de la recollida de tota mena d’animals.

La regidora de Benestar Animal ha apuntat que la novetat d’enguany és el nou contracte adjudicat a Animalia Clínica Veterinària per un import anual de 23.999,14 euros per a un any i dos més prorrogables. Es tracta d’un programa que controlarà la natalitat i vigilarà la salut dels felins a les colònies de Gandia. “Últimament, han tingut molta proliferació i hem optat per una política d’esterilització; i reagrupació, identificació i control”, ha especificat Gil.

“Enguany es podrà arribar a més gràcies a l’ajuda que ens heu concedit quant a les desparasitacions i salubritat”, ha manifestat Peiró. Així doncs, per primera vegada es desparasitaran a tots els animals de les colònies felines. A més també s’esterilitzaran 200 gats per tal de reduir la xifra de gats a estes colònies.

Totes tres han apel·lat a la responsabilitat de les persones perquè adopten només en cas que puguen donar-li a les mascotes la cura que necessiten i així evitar que la xifra d’animals abandonats augmente. Des de l’Ajuntament es proporciona un contacte perquè la ciutadania puga telefonar en cas de trobar-se amb un animal perdut, extraviat o abandonat: de dilluns a divendres de 8 a 15 hores al telèfon 96 295 96 41; o fora d’esta franja horària telefonant a la Policia Local.