Diana Morant agraïx en el Ple del Consell de la Infància el bon comportament que han tingut els xiquets de Gandia durant la pandèmia

Ahir es va celebrar el Ple de Cloenda del Consell de la Infància de Gandia, el qual per primera vegada es va realitzar per videoconferència a causa de la crisi del coronavirus. La sessió va estar presidida per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui va estar acompanyada per la regidora responsable del Consell de la Infància, Liduvina Gil, i on també van intervenir telemàticament els representants dels grups polítics municipals. Este Ple de Cloenda del Consell de la Infància va ser diferent als demés, ja que es va efectuar de manera ‘on line’, un motiu que va ocasionar a què es desenvolupara amb un caràcter menys formal i amb un to més distés.

El Consell de la Infància es reuneix en sessió ordinària a la fi del curs escolar a l’anomenat Ple de Cloenda, on els seus consellers i conselleres, alumnes de 5é i 6é de Primària dels centres educatius de la ciutat que han treballat intensament durant tot el curs fan arribar les seues propostes als representants de la Corporació municipal per a millorar Gandia i la vida de la població infantil, enaltint la seua veu i el dret dels infants a ser escoltats.

L’alcaldessa, Diana Morant, va donar la benvinguda als membres del Consell de la Infància, destacant que “els xiquets i les xiquetes de Gandia heu sigut els autèntics protagonistes de la pandèmia”, i els va donar les gràcies, en nom de tota la ciutat pel seu bon comportament durant el confinament. “Durant els mesos que heu estat tancats a casa, heu viscut aquesta situació de manera molt positiva i amb un somriure, injectant-nos molta energia als adults. Heu donat a tota Gandia una gran lliçó de tranquil·litat i serenitat, i heu sabut superar-ho amb perseverança i de la millor manera possible, dotant de rutines diàries les vostres vides i ajudant en casa”, va indicar.

Morant també va explicar als membres del Consell de la Infància com està la situació actual de la crisi del COVID-19, assenyalant que “ara estem molt millors preparats que abans de l’inici de l’estat d’alarma i la situació està més controlada. D’esta crisi anem a eixir molt millor del que vam entrar. Eixe temps que heu perdut l’heu de saber recuperar i també heu de mantenir vius eixos valors que heu aprés durant el confinament i que no heu d’oblidar mai, com la solidaritat, cuidar dels demés o ser millors persones”.

Algunes de les propostes que van realitzar els membres del Consell de la Infància per a millorar tornada a la normalitat o la ciutat en general són: fer més zones d’aparcament de bicicletes i de patinets i més carrers per a vianants; que l’Ajuntament facilite ‘tablets’ als xiquets que no tenen cap mitjà per a assistir a les classes ‘online’; poder reunir-se amb els amics en el parc; que l’Ajuntament cree un videojoc interactiu gratuït per a xiquets de totes les edats per a explicar d’una manera divertida què és la covid-19, amb recomanacions per a la nova normalitat; creació d’un comité de conscienciació en cada centre educatiu, format per representants de les diferents aules per a promoure l’ús de les mascaretes i el respecte de la distància social; que torne el cinema d’estiu als barris o posar cendrers públics en els carrers.

L’alcaldessa de Gandia va voler agrair totes les aportacions que van efectuar els membres del Consell de la Infància, “les quals serviran de guia per a l’acció del Govern local i ens ajudaran a encertar més”. Morant va manifestar que “després d’escoltar-vos estem molt tranquils perquè el futur de Gandia està garantit gràcies a les aportacions de tots vosaltres. El dia de demà heu de ser conscients que esta ciutat que tant estimeu, l’heu construïda també els consellers i les conselleres d’este Consell de la Infància”. Morant va concloure assenyalant que “ara és el moment que sigueu feliços perquè vos ho heu guanyat a base de molt esforç durant tot el confinament”.