Gandia amplia la seua oferta esportiva amb un rocòdrom d’última generació

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per la regidora d’Esports, Lydia Morant, la presidenta de la Junta de Districte de Beniopa, Amparo Victoria, el president del Club Alpí Gandia, Miguel Cebrián, i portaveus polítics, van visitar ahir el rocòdrom, que el club té instal·lat a la seua seu de la plaça Major de Beniopa, 12. Els treballs de millora i ampliació del rocòdrom del club han fet que la infraestructura siga d’última generació, amb 200 metres quadrats escalables i més de 6 metres d’altura.

“A partir de hui, s’amplia i millora l’oferta esportiva a Gandia amb unes instal·lacions dignes a l’altura de la nostra ciutat, on tindran cabuda escaladors aficionats, escaladors d’alt nivell, gent que vullga millorar els seus plans d’entrenament, xiquets, grans, i mitjançant convenis, també obrirà les portes a col·legis i instituts de la ciutat”, ha explicatDiana Morant. La màxima autoritat municipal ha assegurat que el rocòdrom serà “un referent per a totes les persones vinculades al món de l’escalada”.

Un dels principals objectius d’este projecte és aconseguir la posada en marxa de la primera Escola de Muntanya de la comarca on es podria promoure i oferir als centres escolars gandians tallers i cursets per iniciar-se en aquest món; dur a terme la formació de tècnics; i atraure escaladors que es vullguen preparar per a competir en l’àmbit internacional.

La instal·lació ha comptat amb una inversió de 250.000 euros, dels quals el consistori ha aportat una subvenció de 60.000 euros per a equipament. “Este és un exemple de col·laboració publicoprivada per executar una infraestructura necessària per a l’afició de Gandia”, ha indicat l’alcaldessa, qui ha afegit que el rocòdrom s’inclou en el Pla d’Inversions d’Instal·lacions Esportives.

Per la seua banda, Lydia Morant va destacat: “El Club Alpí Gandia va ser pioner fa trenta anys amb la seua creació. Van ser pioners en el desenvolupament de curses de muntanya a la comarca amb proves com el Quilòmetre Vertical, els ral·lis d’escalada, campionats d’escalada en bloc, entre altres proves i hui torna a ser-ho amb la posada en marxa d’aquestes instal·lacions”.

Finalment, el president del Club Alpí Gandia, ha explicat que a principis d’any les instal·lacions obriran les portes als socis i que en un parell de mesos s’ampliarà l’accés a aquelles persones que vullguen practicar escalada. “Des de fa dos anys hem ampliat les instal·lacions i ara ja hem finalitzat els treballs per posar en marxa un rocòdrom homologat i que complix amb les demandes dels amants de l’escalada. Una vegada comence a funcionar l’Escola de Muntanya, qualsevol persona que vullga iniciar-se en l’escalada comptarà amb un instructor que l’ajudarà en les primeres fases. El que pretenem amb esta iniciativa és poder arribar al gran públic per transmetre les pautes d’educació mediambiental i que tots puguem estimar la muntanya”, hi ha conclòs.