Gandia es convertix en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana i de les primeres d’Espanya en impulsar un Pla de Contingència per a la Gestió de Platges 2020 front a la covid-19. Este document recull les mesures contra l’emergència sanitària per a l’ús segur de les platges Nord, l’Auir, Venècia i Marenys de Rafalcaid, i especifica les temporades, l’horari de platges, la qualitat de l’aigua, o serveis i infraestructures, com ara, el salvament, l’ocupació de l’arena, els accessos, els banys, els jocs infantils o les instal·lacions esportives.
El Pla s’ha presentat en una reunió telemàtica presidida per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i amb els regidors de Turisme, Seguretat, Sanitat i Serveis Bàsics, Vicent Mascarell, Nacho Arnau, Liduvina Gil i Miguel Ángel Picornell, respectivament; i tècnics dels diferents departaments municipals.
Diana Morant ha explicat que davant del repte d’afrontar el coronavirus i donar garanties de seguretat a les platges, les Administracions han aprovat diferents decrets i recomanacions. Un dels decrets del Consell demana als municipis amb platges que elaboren un Pla de Contingència dirigit a l’emergència sanitària. Este és un document viu i transversal que implica sobretot a l’àrea de Turisme i Platges de l’Ajuntament, però també a les àrees de Sanitat i Polítiques Saludables, Serveis Bàsics al Ciutadà i Seguretat Ciutadana.
Morant ha expressat que “estem preparats per a rebre als nostres visitants amb les millors mesures de seguretat. Som una destinació segura i la nostra platja està en disposició de garantir els paràmetres de qualitat que ens caracteritzen“.
Per la seua banda, Mascarell ha explicat que l’arena de la platja és com una ciutat i, per tant, s’ha de gestionar com a tal. “El Pla de Contingència, en este sentit, oferix les actuacions per a garantir una obertura el més segura de les platges, així com les mesures necessàries per a la protecció dels usuaris que ens visiten, i del personal que desenvolupa les seues tasques en tots els serveis de les platges. Amb un aforament de 50.000 persones a la platja, Gandia és imbatible”, ha assenyalat el regidor socialista.
D’esta manera, segons els riscos analitzats, des de l’Ajuntament de Gandia s’ha acordat la instal·lació o obertura d’infraestructures, així com la prestació dels serveis, considerant que poden ser prestats amb condicions de seguretat tant per als usuaris com per al personal de serveis.
Des de l’Ajuntament també s’ha calculat l’aforament de les platges, tenint en compte el grau d’ocupació i el seu ús. Així, la platja de l’Auir podrà albergar 18.864 persones, la platja Nord 31.338, Venècia 800 i Marenys de Rafalcaid 7.600. En total, més de 55.000 persones d’aforament.