Gandia augmenta la presència policial per reforçar la seguretat ciutadana per Nadal

Gandia reforça la seguretat ciutadana amb l’augment de la presència policial durant l’època nadalenca. Així ho ha explicat la regidora de Protecció, Seguretat i Convivència, Lydia Morant, després de la celebració de la Junta Local de Seguretat celebrada este matí i on s’ha acordat el Dispositiu de Seguretat de Nadal que s’inicia hui.

La reunió va estar presidida per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; i va comptar en la presència de Carla Mercé, cap de la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern, a més de representants dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, així com Protecció Civil i bombers.

Tal com ha indicat Morant, l’activitat comercial que comporten estes dates deriva també en un control policial més gran tant a les zones de comerços de proximitat com a les grans superfícies i en un reforç a les zones d’oci (Centre Històric, zona parc Ausiàs March i platja) i on es desenvolupen activitats pròpies del calendari nadalenc.

D’altra banda, ha recordat que actualment romanem en alerta quatre antiterrorista, cosa que exigix enfortir les mesures a les vies públiques per als esdeveniments de grans aglomeracions. Pel que fa a estes aglomeracions, s’han destacat les que es produiran durant les activitats musicals previstes per als dies 16, 22 i 23 de desembre a diversos punts del Centre Històric i esdeveniments esportius com la Sant Silvestre. El dia 31 també s’ha previst dispositiu, ja que se celebraran les campanades infantils al matí i a la vesprada a la plaça Major, i les tradicionals campanades a la plaça Prado.

Les cavalcades tant del Pare Noel com dels Reis Mags també comptaran amb un desplegament especial per garantir-ne el funcionament normal durant tot el recorregut.