Gandia celebra el Dia Nacional de la Llengua de Signes amb activitats per a la integració de les persones sordes

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada del president de l’Associació de Persones Sordes de Gandia (APERSORGA), José Juan Signes, ha presentat la programació per al Dia Nacional de La Llengua de Signes, que tindrà lloc demà dimarts, 14 de juny. «Hem de continuar treballant entre totes i tots per millorar els serveis i les necessitats d’estes persones amb l’objectiu de facilitar el seu accés a la informació en igualtat de condicions», ha afirmat Gil.

La jornada s’iniciarà des de les 10 hores al passeig de les Germanies, a l’altura de la Casa de la Cultura. S’hi exposarà un estand informatiu, on s’hi farà entrega de polseres, adhesius i altres accessoris a tots els presents fins a les 11.30 hores. A partir d’eixa hora, tindrà lloc la lectura d’un manifest reivindicatiu a la plaça Major. Per acabar, a les 21 hores s’il·luminarà la façana de l’ajuntament de color turquesa, identificatiu de les persones sordes.

D’altra banda, pròximament es realitzarà un curs de formació de llenguatge de signes orientat al personal del consistori per poder millorar, en la mesura del possible, la comunicació amb les persones sordes. «Es tracta d’un idioma cultural tan vàlid com qualsevol altre per a transmetre idees i construir ciutadania», ha apuntat Signes.

L’ajuntament col·labora de forma activa durant tot l’any amb APESORGA. Per exemple, a principis d’any, es va instal·lar el Canal Svisual de Comunicació per a les persones sordes usuàries del llenguatge de signes. Esta eina es troba instal·lada a les dependències del consistori i, gràcies a ella, tots els dimecres pot acudir la gent que ho necessite a realitzar les gestions administratives pertinents d’igual manera que ho fa la resta de la ciutadania.