Gandia col·loca mascaretes a les seues estàtues per a conscienciar que cal protegir-se davant el coronavirus

Bona part de les escultures de Gandia lluïxen des de hui la seua corresponent mascareta amb l’objectiu de recordar a la ciutadania que cal protegir-se de la covid-19. La Família Borja de la plaça Escola Pia, la Lectora Impacient de la Biblioteca Central, el Tio de la Porra de la Casa de la Marquesa, Maria Enríquez o Ausiàs March, entre d’altres, de manera simbòlica, també complïxen amb l’obligació de posar-se la mascareta per evitar la propagació de la covid-19.

La iniciativa artística és una acció que forma part de la campanya d’informació sobre el virus que ha estat posada en marxa pel Departament de Sanitat i Polítiques Saludables que dirigix la regidora socialista Liduvina Gil. Tal com ha explicat l’edil, la intenció de la mesura és conscienciar a tota la ciutadania de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta. “Estem veient que només un 25% de la ciutadania fa servir sempre la mascareta quan està a la via pública i és un tema que ens preocupa. Esta és una bona manera de reflectir que Gandia és una ciutat que es cuida, que té cura a la ciutadania i que ens cuidem els uns als altres”, ha destacat.

Gil ha recordat que durant esta setmana s’han posat en marxa iniciatives per a recordar les normes bàsiques per combatre el coronavirus mitjançant informadors o estands que recorren els carrers de la ciutat aportant informació a la ciutadania. “Hem de seguir insistint en les mesures a prendre. El virus seguix estant present. Col·locant estes màscares pretenem que els punts de referència que suposen estes escultures ens ajuden a transmetre el missatge”, ha assenyalat. Finalment, l’edil socialista ha informat que les mascaretes han estat realitzades per voluntàries que durant estes setmanes han estat fabricant les màscares que ha distribuït el consistori gandià entre la ciutadania.

Per la seua banda, el regidor José Manuel Prieto ha recordat que les biblioteques municipals han estat dels primers serveis a reprendre la seua activitat i que és positiu que les biblioteques i els seus símbols siguen el mirall de la conscienciació. “Hem d’extremar les mesures de responsabilitat social i de precaució. El fàcil era el confinament i ara ens enfrontem al més difícil: mantenir els espais de llibertat que hem guanyat durant setmanes d’esforç col·lectiu“, ha indicat l’edil socialista. D’altra banda, Prieto ha informat que dilluns que ve es procedirà a l’obertura de les biblioteques del Grau i Benipeixcar.