Gandia commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer

Gandia ha acollit hui la lectura del manifest del Dia Mundial de l’Alzheimer. Un acte marcat per les mesures de seguretat imposades per la pandèmia i on l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de la Safor ha fet públic el seu manifest anual. Un manifest on s’ha deixat constància de la necessitat de continuar incrementant els recursos econòmics que aporten els governs per a ajudar als malalts i les seues famílies amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels malalts i les seues persones pròximes.

Després de la lectura del manifest, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, la presidenta d’AFA la Safor, Rosa Genís, així com els portaveus de les forces polítiques representades en el consistori, han procedit a penjar del balcó del consistori una pancarta commemorativa destinada a visibilitzar la malaltia.

Després de l’acte, Diana Morant ha declarat que “no podem oblidar-nos que encara hi ha moltes persones que pateixen aquesta malaltia” i destacat que “hui hem commemorat el Dia Mundial sense les activitats lúdiques perquè la COVID-19 així ho exigeix. Una pandèmia que també ha afectat les persones amb alguna mena de dependència perquè l’aïllament ha provocat que no pogueren fer ús dels tallers i activitats que organitzen entitats com AFA“.

L’alcaldessa ha volgut agrair a AFA tot el treball que van realitzar durant el confinament. “Amb AFA hem mantingut contacte directe durant la quarantena i ens hem coordinat per a ajudar a totes les persones que tingueren algun tipus de necessitat i per a donar-los tot el que pogueren necessitar. Des de l’ajuntament sempre estarem agraïts a AFA per la labor encomiable que realitzen“.

Per part seua, Rosa Genís va agrair al consistori la seua col·laboració: “L’Ajuntament de Gandia sempre ens ha abrigallat i sempre que hem necessitat alguna cosa s’han preocupat per ajudar-nos a solucionar qualsevol que fora el problema que tinguérem“.

Finalment, Liduvina Gil, ha incidit en què el consistori continuarà treballant amb AFA la Safor de manera estreta. “Durant el confinament van estar atenent telefònicament els malalts i ara ja han pogut reobrir el local complint totes les mesures de seguretat“.