Gandia i l’Agència Valenciana de Turisme signen el conveni que possibilita la posada en marxa de la Ruta dels Borja

Gandia 24 juliol 2018.- L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i el secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han signat aquest matí el conveni de col·laboració entre ambdues administracions que possibilitarà la creació de la marca Ruta dels Borja. L’acte ha tingut lloc en el CdT Alqueria del Duc i ha comptat amb la presència de regidors de la corporació així com una àmplia representació de diversos agents del sector turístic.

 

Diana Morant ha qualificat la signatura de l’acord com a “històrica“, ja que tal com ha declarat “l’Agència Valenciana de Turisme, atenent a la realitat de la nostra ciutat, ha volgut apostar i ajudar al treball que realitzem des de fa anys per a potenciar una marca que ens lliga amb el nostre passat més esplendorós, els Borja, la saga valenciana més universal de tots els temps, que va donar al món dos Papes i a Gandia, un Ducat que va ser epicentre cultural i patrimonial en ple Renaixement europeu“.

 

Aquest conveni és fruit de l’estret treball de col·laboració que existeix entre l’Ajuntament de Gandia i l’Agència Valenciana de Turisme. Un treball que és conseqüència del canvi de model imprés pel nou Consell durant aquesta legislatura. D’aquesta manera, Gandia s’incorpora al llistat de municipis turístics de la Comunitat Valenciana que reben un conveni de col·laboració com a aquest, que suposarà una injecció de 120.000 euros per a potenciar i comercialitzar la Ruta dels Borja amb la finalitat d’oferir al turista un nou atractiu turístic.

 

Morant ha recordat que a partir de setembre s’engegarà la iniciativa de la Casa dels Escriptors i que des d’ara, s’organitzaran visites guiades a l´Alquería del Duc que explicaran als visitants què és l’edifici i el seu entorn natural. “Es tracta de convertir aquest espai en un producte turístic més. La gestió turística s’encamina a la posada en marxa de productes amb els quals el visitant puga sentir-se immers en la ciutat i traslladar-ho cinc segles arrere per a explicar-los el que érem en aquella època“.

 

Amb aquest conveni, també s’han treballat altres productes i accions de dinamització turística que ajudaran a fer créixer la marca Borja de la mà de la Ruta. Accions que barregen les noves tecnologies amb la història i el patrimoni per a acostar als nostres visitants la importància que els Borja van tenir per a Gandia, la comarca de la Safor i el territori valencià en general.

Aquesta part de l’acord, permetrà als visitants gaudir d’accions de street màrqueting que fan possible als visitants fer-se selfies en els llocs més emblemàtics de la ciutat com el Palau Ducal o la platja de l’Auir encara que no estiguen físicament en la zona. Un altre dels elements presentats han sigut les ulleres de realitat virtual que permetran als turistes realitzar una visita al Palau, la Col·legiata o la mateixa Alquería del Duc i conéixer els edificis millor de la mà de persones que seran formades perquè l’experiència siga tan bé com siga possible. Totes aquestes accions també es realitzaran en altres punts d’Espanya i en aquelles fires turístiques a les quals acudisca la ciutat.

Amb aquest acord també s’ha treballat la gestió turística intel·ligent. Volem estar a l’altura del repte que ens ha posat l’Agència Valenciana de Turisme per a convertir-nos en una platja intel·ligent i en una ciutat turística intel·ligent” va finalitzar Morant.

 

Per la seua banda, Francesc Colomer va explicar que “Gandia i el seu actual govern suposen un clar exemple de l’estratègia que ens espera. Una estratègia que passa per la col·laboració entre institucions per a interpretar el que succeeix en el nostre territori i reinventar la nostra identitat turística davant un segle que no perdonarà a aquells que es queden immòbils i es conformen amb la rutina” i afegia que “estem en una etapa d’expansió i creixement, però no ens interessa la mirada estadística sinó esbrinar què podem fer per a incorporar-nos a les grans rutes turístiques per a complementar els recursos que ja tenim com a nostres platges”. “Les muncipis intel·ligents han de saber interpretar els seus punts d’excel·ncia per a crear una destinació i en aquest punt els Borja són un referent“.

 

Després de la roda de premsa, la comitiva s’ha traslladat a la platja de Gandia per a provar les accions de street màrqueting engegades i visitar la nova instal·lació de joc inclusiu en la platja. Es tracta d’una infraestructura que possibilita que persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir d’aquest tipus d’instal·lacions. Tal com ha afirmat el tècnic municipal que ha desenvolupat el projecte, és la primera instal·lació d’aquest tipus instal·lada en el nostre país.