Gandia impulsa el turisme sostenible amb el servei de motos elèctriques que torna per segon any consecutiu

Acciona oferix a partir de hui a Gandia el seu servei de ‘motosharing’, amb una flota de 200 motos elèctriques d’ús compartit les 24 hores del dia. Esta iniciativa que es porta a terme per segon any consecutiu, consolida la bona acollida que va tindre l’experiència de la temporada estiuenca de 2019. Com a novetat, per primera vegada es podrà accedir a la platja de l’Auir, on es podran aparcar les motos en la zona de pàrquing. A més, tots aquells usuaris que accedisquen l’APP aconseguiran en les oficines de turisme un obsequi per part d’Acciona.

El servei s’ha presentat hui en una roda de premsa, en la qual ha participat el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, que ha mostrat la seua satisfacció per l’aposta continuada d’Acciona per la ciutat, a més en unes circumstàncies tan difícils com les d’enguany: “És un servei molt positiu per a Gandia, ja que ajuda a la mobilitat sostenible i ens connecta amb altres municipis de la comarca”.

L’edil socialista ha destacat que “tornem a ser l’única ciutat que no és capital de província que disposa d’este servei d’Acciona, i ens situem a l’alçada de capitals espanyoles com Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Saragossa o ciutats d’àmbit internacional com Roma o Milan. Ara, els turistes tenen una excusa més per a vindre a Gandia i moure’s per la nostra ciutat d’una manera senzilla, econòmica i sostenible”.

Per la seua banda, Filippo Brunelleschi, director d’expansió del servei de mobilitat d’Acciona, ha assenyalat que “la posada en marxa d’este servei de mobilitat ecològic consolida l’aposta d’Acciona per promoure un model de mobilitat sostenible des del punt de vist mediambiental i segur enfront de la covid-19, que fa les ciutats encara més segures per als turistes, sobretot en una temporada turística tan especial”.

Cal destacar que Acciona ha implantat enguany un acurat protocol d’higienització diària de les motos, desenvolupat d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries. La flota està equipada amb tovalloletes per a la neteja de zones de contacte com el manillar, ‘redecilles’ d’un sol ús per al casc i un gel hidroalcohòlic que s’aplicarà a les mans abans i després de l’ús del servei. A més, l’APP inclou recomanacions d’autoprotecció i higiene, i es realitzaran campanyes informatives per al seu bon ús.

Els usuaris podran començar i acabar el servei en la zona urbana de Gandia (excloent les zones per als vianants del centre), així com a les platges del sud de la Safor, entre les quals destaca la de Daimús i la zona de Guardamar de la Safor. També es podrà circular pels municipis pròxims i mantenir la moto reservada durant la seua estada en ells (fins a sis hores), per a finalitzar el trajecte novament en l’àrea habilitada de Gandia. El servei oferix també la possibilitat de “pausar-lo” fins a sis hores si es deté la circulació, però es vol mantenir reservada la moto. Les motos tenen unes prestacions equivalents a 125 cc i, a més, compten amb diferents maneres de conducció que s’adapten tant a vies urbanes com a la de vies ràpides, en aconseguir els 100 km/h.

Per a fer ús d’este servei cal registrar-se a través de l’APP d’Acciona Mobilitat o en el seu web www.acciona-motosharing.com/es/. El servei compta amb un Centre d’Atenció a l’Usuari 24 hores i telèfon gratuït per a resoldre dubtes o possibles incidències.