Gandia impulsa una declaració institucional a favor de la pesca al tresmall amb el suport de totes les forces polítiques

El Govern de Gandia ha promogut una declaració institucional a favor de la pesca al tresmall que es presentarà en el pròxim Ple del consistori gandià, convocat per al 22 d’octubre, a la qual s’han adherit de manera unànime totes les forces polítiques amb representació al consistori gandià. En la declaració institucional proposada pel Govern local s’insta al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic a què modifique el projecte d’Orde Ministerial 30/2020 en la part que fa referència a la prohibició de pesca en l’espai de Lloc d’Importància Comunitària/Zona d’Especial Protecció per a les Aus (LIC/ZEPA) conegut per l’Almadrava.

El regidor socialista Miguel Ángel Picornell ha volgut agrair “la sensibilitat mostrada per tots els grups municipals davant el darrer problema que tant preocupa al sector pesquer, en este cas a la modalitat del tresmall”. Picornell ha recalcat que “els informes d’institucions acadèmiques com la Universitat d’Alacant són contundents a l’hora d’afirmar que l’activitat de la pesca artesanal no danya per a res les praderes de posidònia”.

En el text de la declaració institucional es posa de manifest que l’Ajuntament de Gandia sempre ha sigut respectuós amb el medi marí i un ferm defensor de la pesca artesanal com a una activitat sostenible, que no es limita tan sols a la vessant extractiva. També s’exposa que està suficientment acreditada la no afectació de les arts tradicionals pesqueres, especialment el tresmall, als fons marins amb presència de posidònia, les quals són perfectament compatibles amb la conservació marina.

Els pescadors de Dénia i Xàbia ja s’han manifestat en contra de l’esmentada prohibició. Així, l’Ajuntament de Dénia ja ha presentat al·legacions amb el vot favorable de totes les forces polítiques allí representades. Per tant, el consistori gandià se sumarà per unanimitat a esta reivindicació de la Confraria de Pescadors de Gandia, així com dels pescadors de poblacions veïnes.