La regidora d’Economia, Empresa i Ocupació, Elena Moncho, ha informat que Gandia ha rebut per segona ocasió consecutiva un ajuda de 24.500 euros del Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports i la Unió Europea – NextGenerationEU, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que permetrà la realització d’activitats destinades a aconseguir millorar les habilitats digitals de la ciutadania.
L’Ajuntament de Gandia forma part del Pacte per la Generació D, iniciativa del Govern d’Espanya que busca, entre d’altres, sensibilitzar sobre el suport a projectes dirigits a superar la bretxa digital a la societat amb, per exemple, formació a la ciutadania en competències digitals transversals que, en el cas de la nostra ciutat, són gestionades des d’Urbalab Gandia.
Per esta raó, es torna a posar en marxa un Centre de Capacitació Digital, que en esta segona edició es traslladarà al Centre Associatiu Joan Climent, situat a la plaça de les Xocolateres.
Els mòduls formatius són impartits per professionals que s’encarreguen de planificar, programar, desenvolupar, avaluar i difondre les diferents accions formatives.
Pel que fa als coneixements que s’adquiriran, l’alumnat obtindrà coneixements en matèria de tecnologies habilitadores digitals, informació i alfabetització digital, Comunicació i col·laboració en línia, Creació de continguts digitals i Seguretat a la xarxa.
Moncho ha recordat que el programa formatiu correspon als continguts de dues unitats de competència del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, cosa que permetrà la seua acreditació, amb l’acompanyament del personal tècnic del que disposa l’Àrea d’Economia, Empresa, Innovació i Comerç de l’Ajuntament de Gandia.
La passada edició van ser un total de 134 persones les que es van formar en estes competències i per al pròxim any s’espera que com a mínim siguen 100 els participants.
L’edil socialista ha valorat que esta actuació, finançada pel Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports i per la Unió Europea-NextGenerationEU, ens dona l’oportunitat d’“ajudar persones que, per diferents raons, no han pogut adquirir habilitats digitals per desenvolupar el dia a dia en una societat cada vegada més lligada al seu ús”.