L’Ajuntament de Gandia i el Consorci de Residus V5-COR, a través de l’empresa Remittel, que forma part de Selev Biogroup, han instal·lat 40 nous contenidors destinats a la recollida, separada i gestió de l’oli de cuina usat en l’àmbit domèstic i que han sigut repartits estratègicament en tota la població, inclosa la platja. A l’acte de presentació han acudit el regidor de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Gandia, Miguel Ángel Picornell, el president del COR, Vicente Muñoz, i el gerent de Remittel, Norberto Soro.
Per part de l’Ajuntament, Picornell ha assenyalat que “Gandia passa de tindre una aportació modesta quant a reciclatge d’oli a tenir, pràcticament, 40 contenidors de reciclatge en esta campanya, on ens ha ajudat molt el COR i esta empresa de reciclatge”. A més, ha afegit que un litre d’oli té una càrrega contaminant 5.000 voltes major a la que circula pel clavegueram i la capacitat de contaminar fins a 40.000 litres d’aigua, la xifra que sol consumir una família en un mes.
D’altra banda, Muñoz ha destacat que “una de les qüestions més importants és que hi haja una dotació important de contenidors perquè la població puga portar les seues botelles de plàstic amb l’oli. Dic de plàstic perquè no es trenquen”. Amb el reciclatge d’oli, Soro afirma que “ajudem al cuidat del Medi Ambient creant un model sostenible i circular al municipi”.
Mentrestant, el representant de Remittel ha indicat que s’ha “incrementat notablement l’oferta del servei a Gandia amb la instal·lació de 40 contenidors” que permetran donar “una segona vida a l’oli de cuina usat, ajudant així a cura del medi ambient i creant un model més sostenible i circular al municipi”. Això contribuÏx a més a “reduir la petjada de carboni que els bioresidus podrien generar sobre el clima de no ser convenientment tractats”, ha afegit.
De bioresidus a biodièsel
Remittel és l’empresa adjudicatària del servei de recollida separada i gestió d’oli de cuina usat en l’àmbit domèstic en els 93 municipis que formen part del Consorci de Residus V5-COR, entre ells Gandia.
La companyia forma part de Selev Biogroup, un grup empresarial especialitzat en sostenibilitat i economia circular, que oferix solucions integrals i avançades per a la regeneració dels bioresidus. Este grup recull, transporta, separa i incorpora novament els bioresidus en el cicle econòmic, aportant valor afegit i avantatges mediambientals.
L’oli de cuina usat recollit procedent de les llars es transforma posteriorment en Biodièsel avançat de 2a i 3a generació. Reciclar estos olis afavorix la desacceleració de l’escalfament global del planeta, la reducció de la petjada de carboni, així com a disminuir les emissions de CO2 a l’atmosfera.
Els particulars poden dipositar les ampolles tancades en les quals hagen emmagatzemat l’oli usat en uns contenidors estancs, preparats especialment perquè no existisquen ni fugides ni vessaments, amb una recollida setmanal de cadascun d’ells. Remittel realitza un seguiment d’incidències 24 hores i posa a la disposició dels usuaris i usuàries un telèfon d’atenció.
Finalment, la signatura Remittel aplica a Gandia les millors pràctiques que ha anat adquirint “com a empresa líder en la recollida i gestió d’oli de cuina vegetal usat i que duem a terme en tota Espanya”, ha conclòs Norberto Soro.