Gandia ja compta amb plans municipals per a fer front a les emergències, inundacions i incendis forestals

El regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, i el Comissari Principal Cap de la Policia Local, José Martínez Espasa, han informat que Gandia ja disposa del Pla Territorial Municipal (PTM) d’Emergències (PTM) i el Pla d’Actuació Municipal (PAM) d’inundacions i el d’incendis forestals. Estos documents han estat remesos a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències que ha donat el vistiplau. Ara només queda per finalitzar la tramitació l’aprovació al ple municipal i el procés d’exposició pública.

Arnau ha mostrat la seua satisfacció per l’elaboració dels dos documents i ha felicitat el Comissari Principal Cap de la Policia Local per la tasca feta durant els darrers mesos. “És el nostre deure realitzar estos documents i gràcies a les ajudes de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública els hem pogut fer sense cap cost. Són documents molt importants perquè ens ajudaran davant de situacions difícils produïdes moltes vegades pel canvi climàtic que, malauradament, haurem d’afrontar en el futur”, ha indicat l’edil socialista.

Per part seua, Espasa ha explicat que estos plans són obligatoris per a ciutats com Gandia. “Són documents que establixen protocols que ens permeten actuar de la manera més ràpida i eficient davant de situacions adverses. La intenció és minimitzar els riscos i els danys que es puguen produir”, ha assenyalat.

El Comissari ha explicat que s’ha treballat durant tres mesos per a elaborar-lo i que preveuen actuacions en cas d’incendis forestals (pla aprovat el 2020 i homologat per la Generalitat el 2022) i el pla d’inundacions (desenvolupat enguany). A més, durant el 2023 s’elaborarà el pla per a afrontar el risc sísmic, ja que Gandia apareix al document d’escala sísmica de la Unió Europea.

Una vegada ja s’han aprovat tots estos plans, la intenció del Departament de Seguretat Ciutadana és fer accions de millora durant el 2023 i fins i tot, juntament amb l’Agència Valenciana de Seguretat, es preveu la possibilitat d’acollir un alumne del Cicle Superior de Formació Professional en Emergències i Protecció Civil per fer les pràctiques o la posada en marxa de campanyes d’informació a la població sobre riscos i situacions d’emergència.