Gandia ja forma part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància d’Unicef

Gandia forma part des de hui del grup de municipis reconeguts com a Ciutat Amiga de la Infància. Una distinció que atorga Unicef Espanya, juntament amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència de la Universitat Autònoma de Madrid (IUNDIA). L’acte ha estat celebrat de manera telemàtica i hi han participat l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, i la regidora d’Infància, Liduvina Gil.

Amb este nomenament es constata el compromís de Gandia amb el compliment dels drets dels xiquets i xiquetes i els adolescents d’acord amb la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Paral·lelament se’ls ha fet partícips del dia a dia i del futur de la ciutat amb iniciatives com el Consell de la Infància o el desenvolupament del I Pla de la Infància, amb la implicació de diversos departaments municipals de l’Ajuntament, centres escolars, professors i pares per aconseguir que Gandia siga una ciutat que cresca tenint en compte la visió dels més menuts.

A partir d’ara i al llarg d’estos pròxims quatre anys, aniran programant-se més activitats per aconseguir les metes que implica este reconeixement, vigent fins al 2025, així com el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que establix l’agenda 2030 i que estan recollits també en conveni amb Unicef.

Després de finalitzar la videoconferència, Prieto ha afirmat que “estem molt satisfets i contents de rebre este distintiu. Som conscients que un lloc en el qual un xiquet o xiqueta puga créixer, viure i desenvolupar-se sa i segur, és un lloc en el qual qualsevol ciutadà pot fer-ho”.

El primer edil de Gandia també ha remarcat que “hem d’escoltar-los, per prendre les decisions i mesures adequades amb tot allò que els afecta, ja que els nostres xiquets i xiquetes són el més important que tenim. Són el nostre present, però també el nostre futur”.

Per la seua banda, Liduvina Gil, ha afirmat que “hui és un dia important per a la infància i adolescència, i per a la ciutat de Gandia, ja que este nomenament assegura el benestar d’este col·lectiu sota el paraigua d’Unicef. També, significa un reconeixement a la tasca realitzada durant molts anys, per l’Ajuntament de Gandia en pro de la infància i l’adolescència”.