Gandia ja forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables

La regidora de Sanitat Pública i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, i la regidora d’Esports, Lydia Morant, han anunciat la incorporació de Gandia a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables. Esta xarxa té com a objectiu promocionar i protegir la salut i el benestar dels ciutadans d’acord als principis d’actuació que corresponen a la directriu de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

“La idea fonamental és que s’ha de treballar des de la base, des de l’inici, formant a la gent en salut per a evitar que en un futur malalties cròniques o altres que han degenerat de mals usos o costums durant la nostra vida”, ha indicat Gil.

Per la seua banda, Lydia Morant ha volgut aportar informació sobre la participació de la seua regidoria en la iniciativa: “Un dels àmbits per convertir Gandia en una ciutat saludable és l’impuls de l’esport no sols com a generador de valors individuals i col·lectius sinó també com a generador de polítiques turístiques, capaços d’atraure a la ciutat gent interessada en la seua pràctica en el nostre entorn urbà. Gandia és una ciutat que per les seues instal·lacions i paratges naturals, és idònia perquè la gent vinga ací a practicar esport”.

El PSPV-PSOE de Gandia ja va proposar en el seu programa electoral de les passades eleccions municipals convertir a la nostra ciutat en un lloc idoni per a la pràctica d’esport amb circuits, rutes i espais per poder desenvolupar estes activitats i ser referència tant a la comarca com fora d’esta.

Així, s’està promocionant també l’esport de base, el qual fa que es prioritze en l’educació des de l’edat primerenca que es considera fonamental perquè la gent es desenvolupe en uns hàbits de vida saludable. “També estem promocionant l’esport per a majors mitjançant classes i activitats de manera gratuïta que els permeta accedir a elles i seguir actius”, ha remarcat la regidora d’Esports.