Gandia oferix 220 activitats lúdiques al juliol i agost per a dinamitzar el turisme

El saló del plens de l’Ajuntament de Gandia ha acollit este matí la Mesa de Turisme, un òrgan presidit per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, on també han participat regidors de govern, de l’oposició, i representants del sector turístic. Durant de la trobada, l’edil de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha presentat “la més ambiciosa oferta lúdica i d’activitats” dels últims anys amb un total de 220 activitats durant els mesos de juliol (188) i agost (111) que es desenvoluparan tant a la ciutat com a la platja.

“La gent podrà gaudir de més activitats i ho podrà fer en condicions de seguretat”, ha afirmat el regidor socialista, que ha destacat iniciatives com el Cinema a la Mar, el Borja Port Art, música en directe, exposicions, esports, tallers per als més petits, o showcookings per posar en valor la gastronomia de la zona, entre d’altres. “Hem fet un gran esforç organitzatiu i econòmic per a preparar tota esta programació, ja que les restriccions compliquen una mica posar en marxa aquestes activitats”, ha indicat.

La posada en marxa de totes aquestes iniciatives dinamitzarà el turisme, convertirà la ciutat en un punt d’atracció i reactivarà al sector, que tan afectat s’ha vist en els últims temps per la situació de pandèmia. Morant, en este sentit, s’ha dirigit al sector turístic per agrair-li la “reacció proactiva davant el repte més difícil a què ens hem enfrontat com a ciutat: la covid-19”. Les administracions, segons ha assenyalat, “som conscients que hem de fer tot el possible per compensar tot el sacrifici realitzat amb diferents activitats i propostes”.

Morant ha realitzat un repàs als projectes que s’han emprés i que estan en marxa, i que suposaran un revulsiu per al turisme, com el bulevard de la Natzaret-Oliva, el PAI d’Equipaments, el dipòsit de pluvials que evitarà inundacions, la rehabilitació del Castell de Bairén i de la Torre dels Pares, el Pla de Sostenibilitat Turística o el pavelló esportiu universitari que va anunciar esta mateixa setmana l’alcaldessa al costat de rector de la UPV, i que s’ubicarà en els voltants de Campus de Gandia. Tots ells amb inversió pública. A més, també destaca la inversió privada, amb el Senator Gandia Hotel Spa, el càmping de Marxuquera i el projecte de glàmping (en tramitació per part de la Conselleria), entre altres. Morant també ha volgut destacar la iniciativa gastronòmica de Tasta Gandia, el projecte Gandia Hub per fomentar el turisme professional, o el fet que Gandia va a acollir una etapa d’eixida de ‘la Vuelta’ ciclista a Espanya.

CV-60
Així mateix, l’alcaldessa també s’ha referit a la carretera CV-60, que amb una inversió de 66 milions per part de la Generalitat Valenciana, és “clau” per progressar i augmentar la competitivitat. “A Gandia podem emprendre molts projectes a nivell turístic, però si no estem ben comunicats no servirà per a res”. La CV-60, d’esta manera, “no només connectarà Gandia amb l’AP-7 i les comarques centrals valencianes, sinó també ens unirà a Europa pel corredor mediterrani”.

Després de l’anàlisi de la situació, la Mesa de Turisme va manifestar un acord unànime de tots els seus membres a favor d’esta infraestructura viària. “Tot l’espectre polític econòmic i social del turisme a la ciutat ha entés que aquesta infraestructura és vital per a la ciutat i la comarca, ja que beneficiarà el sector turístic i hoteler”, va finalitzar Mascarell.