Gandia planteja el tancament al trànsit de la primera línia de la platja incrementant espais per a la ciutadania i hostaleria

El Govern de Gandia estudia el tancament del passeig marítim Neptú amb dos objectius principals. D’una banda, augmentar l’espai de vianants destinat a la ciutadania per tal que els passejos i la pràctica esportiva siguen més segurs i siga més fàcil respectar el distanciament social. I, d’altra banda, posar a disposició de bars i restaurants un nou espai per augmentar les seues terrasses i ajudar-los a pal·liar els efectes econòmics negatius de la covid-19.

El regidor socialista Nacho Arnau ha destacat la bona acollida que ha tingut esta proposta entre els diferents representants del sector empresarial. “Estem satisfets amb la contínua interlocució que mantenim. Fins i tot, hem arreplegat algunes de les propostes que ens han fet per millorar l’estudi que havien efectuat els tècnics de Mobilitat. Tot açò s’engloba dins de les mesures que estem adoptant per a pal·liar els efectes negatius del coronavirus, treballant per aconseguir la reconstrucció i recuperació econòmica, així com la seguretat sanitària de tota la ciutadania”, ha indicat.

Es tracta d’una mesura temporal que s’emmarca dins de l’estat d’alarma que va en la línia de decisions que ja han pres altres ciutats europees i que possibilitarà que els sis metres de la calçada tinguen ús per a vianants. Un ús que serà compartit amb els residents i compatible amb zones de càrrega i descàrrega, per a garantir el subministrament als comerços i l’hostaleria de la zona. Tal com indica l’informe dels tècnics del departament de Trànsit i Mobilitat, “el passeig marítim, per les seues característiques estructurals, permet que es duga a terme l’ampliació dels espais diversos destinats a terrasses d’establiments d’hostaleria”.

Cal destacar que el regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, va mantindre ahir diverses reunions amb representants del sector turístic i hostaler, com ara el president de DestíSafor, José Manuel Navarro; el secretari de l’Associació de Comerciants de la Platja, Francis Romero; el president de l’Associació Empresarial Hotelera de Gandia i la Safor, Vicente Frasquet; el president de l’Associació de Distribuïdors de la Safor, Manolo Pérez Pino; i responsables de La Marina Gandiense amb els quals s’ha estudiat un possible canvi del recorregut que farien els autobusos, deixant de circular per primera línia de la platja i traslladant l’itinerari actual pel carrer Clot de la Mota, com ja s’ha portat a terme amb motiu de talls de trànsit produïts per esdeveniments esportius.