Gandia posa en marxa el dispositiu especial per a Falles

El regidor de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, acompanyat per l’intendent cap de la Policia Local, Salvador Morant, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a informar sobre el disseny del dispositiu de les Falles d’enguany acordat ahir en la Junta de Seguretat amb presència de la subdelegada del Govern, Raquel Ibáñez i del alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto.

Així, davant l’inici de les Falles, el responsable de Seguretat ha exposat que s’ha dissenyat un dispositiu coordinat amb els cossos de Policia, bombers i Protecció Civil, que estableix, entre altres coses, la celebració d’actes conjunts, com l’ofrena o la processó de Sant Josep.

A partir de demà ja comença l’activitat fallera amb espectacles musicals. Els horaris aniran des de les 16?h a les 20?h en sessió vespertina i de 00.00?h a 4.00?h en sessió nocturna“, ha començat explicant Arnau. A més, es va arribar a un acord amb les comissions, raó per la qual aquelles que facen ús de l’horari vespertí no podran fer-lo a la nit.

El dia 12 també hi haurà activitat musical als casals de 16?h a 20?h. A partir del dia 15, dia de la Plantà, i progressivament fins al dia 18, considerat com el dia gran de les Falles, els horaris s’ampliaran a poc a poc. El 15 fins les 2.00?h, el 16 fins a les 2.30?h, el 17 fins a les 3.00?h i el 18 fins a les 4.40?h.

Hi haurà, des del dia 9 fins al 19 de març 880 serveis al carrer prestats per la Policia Local. 175 serveis seran de Protecció Civil i, a més, també estarà present Creu Roja tant en les mascletaes com en la Cremà“, ha afegit l’edil.

El Parc de la Festa serà el lloc on se celebren les revetles i allí també s’instal·larà un Punt Violeta amb membres de la Policia Local que atendran qualsevol incidència.

Hi haurà canvis en el recorregut de certs esdeveniments, com ara el bateig, dels quals ja estan assabentades les comissions falleres: “Per les obres a Morán Roda, entre altres, hi haurà xicotets canvis, però sols a l’inici del recorregut. Les falles, a través del seu president, ja ho saben i no hi ha cap inconvenient“, ha assenyalat el regidor.

Per la seua part, Morant ha comentat: “Hi ha pocs canvis respecte a altres anys, a excepció dels que es puguen produir per les obres que s’estan fent a zones com Morán Roda”.

A tots els grans esdeveniments hi estaran presents tant la Policia Local com membres de Protecció Civil, Bombers i Creu Roja. “Més avant, com és normal, ja s’informara a totes les falles els horaris de la cremà“, ha conclòs.

Coets
– La venda de productes pirotècnics es realitzarà únicament per part d’establiments autoritzats.
– Queda terminantment prohibida la crema d’articles pirotècnics entre les 00.00 i 08.00 h, fora dels actes oficials programats.
– Queda prohibit llançar parelles, tronadors i similars de la categoria 3, fora de la tradicional despertà.


– S’estableixen les següents limitacions a la venda i ús dels productes pirotècnics:
– Als menors de 12 anys prohibició de venda de qualsevol Categoria.
– Categoria 1 _ Majors de 12 anys. (ús als majors de 8 anys, amb autorització paterna, materna o del tutor)
– Categoria 2 _ Majors de 16 anys. (ús als majors de 10 anys, amb autorització paterna, materna o del tutor)
– Categoria 3 _ Majors de 18 anys.

Mascletaes
Amb motiu del muntatge de les activitats pirotècniques programades, el trànsit de vehicles es veurà afectat en els següents espais i vies:
– Dia 11 de març de 2023, quedarà restringit el trànsit des de les 08.00 hores i fins a les 16.00 hores en les següents vies:
– Passeig Rosa dels Vents, tram comprés entre la C/ L’Era del Bou i la C/ Alcoi.
– Dies 16, 17, 18, 19 de març de 2023, quedarà restringit el trànsit des de les 08.00 hores a les 16.00 hores en les següents vies:
– Av. Marqués de Campo
– C/ Parc de l’Estació
– C/ Maldonado
– C/Magistrat Català, tram comprés entre el C/ Santo Tomàs de Villanueva i el C/ Maldonado
– C/ Pare Pasqual Català

Afeccions trànsit
Recomanació de gaudir dels passejos, dels carrers i dels monuments i evitar en la mesura del possible el desplaçament per la ciutat amb vehicles. Si no fora possible, utilitzar preferiblement les rondes externes per a garantir rapidesa i agilitat en la circulació.

Autobusos
– Del dia 11 de març al dia 20 de març, la línia 2 de la Marina Gandiense prestarà els seus serveis de RENFE – PLATJA – RENFE.
– L’hora d’inici del servei de l’URBÀ serà l’habitual, finalitzant el servei a les 24.00 hores el dia 17 de març i a les 01.30 hores la nit del dia 18 al dia 19 de març.
– URBANET LÍNIA 3:
– Des del dia 11 de març a les 07.00 hores del dia 20 de març, passa a tindre el següent recorregut:
– Eixida de RENFE, Av. Marqués de Campo, Av. d’Alacant, Av. de la Medicina, Av. d’Alacant, Av del Grau, C/ Miramar, Plaça Exèrcit Espanyol, C/ Magistrat Català, C/ Calderón de la Barca, Av de València, C/ Lepant, Pas per estació Intermodal – PARADA, Av. Marqués de Campo, Av. d’Alacant, C/ Villalonga, C/ Tetuà, Av. del Raval, C/ Sant Vicent, C/ Benicanena, Av. República Argentina, Plaça Crist Rei, Passeig de les Germanies, C/ Primer de Maig, C/ 9 d’octubre, Av. República Argentina, Plaça Cardenal Sanz i Forés, C/ Xeresa, Plaça Joaquim Ballester, C/ Benissuai, Plaça Joan Fuster, Av. Blasco Ibáñez, Av. de la Mar, Plaça Exèrcit Espanyol, C/ Magistrat Catalá, C/ Calderón de la Barca, Av. de València, C/ Lepant, Pas per estació Intermodal, finalitzant en l’Av. Marqués de Campo.

Zona Blava
Quedaran sense servei de zona blava, des de les 09.00 hores del dia 11 de març a les 08.00 hores del dia 20 de març, les següents vies:
– Av. República Argentina, tram comprés entre la plaça de Crist Rei i el C/ 9 d’octubre.
– C/ Alfaro?- C/ Maldonado. – C/ Jesuïtes.