Gandia posa en marxa un dispositiu especial per a garantir la seguretat durant les Falles

L’Ajuntament de Gandia ha celebrat una Junta Local de Seguretat per a coordinar amb totes les forces i cossos de seguretat el dispositiu especial de seguretat i trànsit per a les Falles. Els detalls de la reunió han estat explicats en roda de premsa per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, que ha estat acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, el comissari Principal Cap de la Policia Local de Gandia, Pep Martínez Espasa, i l’intendent de la Policia Local, Salvador Morant.

Durant els quatre dies de falles Gandia mobilitzarà més de 100 efectius de la Policia Local cada dia al carrer per garantir la seguretat i la convivència, però el servei es començarà a reforçar des del dia 12 de març. En total, del 12 al 20 de març es faran 703 serveis.

A més, la Policia Nacional també ha reforçat el seu servei, així com Protecció Civil, que comptarà amb 75 efectius, als quals se sumaran els d’altres poblacions per a coordinar la Nit de la Cremà. Així mateix, es comptarà amb 6 dotacions de bombers per a eixa nit.

En primer lloc, Prieto ha volgut agrair la col·laboració mostrada per part de la Policia Local, la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Bombers i totes les entitats i persones que, d’una manera o altra, estaran involucrats que esta edició de les Falles.

També s’ha explicat que es tractarà d’unes celebracions “gairebé normals” amb algunes excepcions indicades per les autoritats sanitàries com són l’obligatorietat d’utilitzar la mascareta en aglomeracions i sempre que no es puga mantenir la distància de seguretat; les carpes hauran d’estar obertes pels dos laterals, i s’haurà de portar mascareta sempre que no s’estiga consumint o no estiga assegut en una taula.

L’alcalde ha enviat un missatge a la ciutadania clar: “No hem d’oblidar que fa poc més d’un mes comptàvem amb una incidència de casos de covid molt elevada i l’hospital de Gandia estava saturat per l’alt nombre d’ingressos hospitalaris. Demane prudència i sentit comú a la ciutadania i que entre tots siguem capaços de garantir dret a la festa amb el dret al descans. Hem de saber conviure i respectar les normes ciutadanes”.

Finalment, l’alcalde ha incidit que estes festes suposaran un revulsiu per a l’economia d’esta ciutat, ja que marcaran una nova etapa, després d’una pandèmia duríssima en què necessitem recuperar emocions, trobades i vivències. Vos anime a eixir al carrer, a gaudir dels nostres monuments, de la música de les bandes i de les cercaviles dels nostres fallers i falleres, de les masclatades i de la Nit del Foc. Sempre amb sentit comú”, ha acabat.

Per la seua banda, Nacho Arnau ha volgut agrair la feina i la col·laboració que prestaran tant Protecció Civil com la Policia Nacional durant les festes josefines. El regidor socialista ha manifestat el seu convenciment que “si tots som respectuosos i respectem les normes com ja vam fer al setembre de l’any passat, tindrem unes Falles exemplars. Les restriccions tindran la seua repercussió a les festes, però no condicionaran el seu funcionament”.

Pep Martínez Espasa ha recordat que tant a les xarxes de la Policia com a les del consistori i la web municipal ja es pot consultar el ban municipal on es recullen totes les normes i afeccions que es produiran durant estos dies i ha incidit en la importància de conéixer la regulació a l’hora de fer servir artefactes pirotècnics per part dels menors. “Demanem precaució i que els pares i mares estiguen pendents de l’ús responsable d’estos productes per part dels menors. Les festes són un equilibri entre el descans i la festa que entre tots hem de fer complir”.

Finalment, Salvador Morant ha explicat que la dinàmica de talls de carrers per la instal·lació de carpes i monuments serà la mateixa de tots els anys, per la qual cosa ha recomanat l’ús de les vies alternatives i la ronda perimetral en cas que calga la utilització de vehicle durant les festes.

AFECCIONS AL TRÀNSIT
A partir de les 8 hores del dia 12 de març fins a les 8 hores del dia 20 de març, es procedirà, de manera progressiva, al tall d’alguns carrers i places per a la plantació dels monuments i la instal·lació de carpes. Es recomana seguir els canals oficials de la Policia i l’Ajuntament o consultar el bàndol per accedir a la informació actualitzada.

TRANSPORT PÚBLIC
Del 12 de març al dia 20 de març la Marina Gandiense prestar-la el servei RENFE – PLATJA – RENFE. No tindrà recorregut per dintre de la Ciutat.
Les línies 3 i 5 de l’Urbanet també patiran modificacions en els recorreguts. Els canvis poden ser consultats al següent enllaç (https://t.co/3qqwPNoHt9)

ORA
Quedaran sense servei de zona blava, des de les 09.00 hores del dia 12 de març fins a les 08.00 hores del dia 20 de març, les vies següents:
– Passeig de les Germanies, tram comprès entre el C/ Primer de Maig i el C/ Sant Pere, part dels números parells.
– Av República Argentina, tram comprès entre la Plaça de Crist Rei i el C/ 9 d’Octubre.
– C/ Alfaro, Maldonado i Jesuïtes.

PIROTÈCNIA I MASCLETADES
Les mascletaes se celebraran el dia 12 de març al Grau (passeig Rosa dels Vents, tram comprès entre el C/ L’Era del Bou i el C/ Alcoi) i els dies 16, 17, 18 i 19 de març al zona de la RENFE.
– S’estableixen les següents limitacions a la venda i ús dels productes pirotècnics:
– Als menors de 12 anys prohibició de venda de qualsevol categoria.
– Categoria 1 _ Majors de 12 anys. (ús als majors de 8 anys, amb autorització paterna, materna o del tutor)
– Categoria 2 _ Majors de 16 anys. (ús als majors de 10 anys, amb autorització paterna, materna o del tutor)
– Categoria 3 _ Majors de 18 anys.
– Queda terminantment prohibida la crema d’articles pirotècnics entre les 00.00 i les 08.00 h, fora dels actes oficials programats.
– Queda terminantment prohibit el llançament i la crema de coets d’eixida.
– Queda prohibit llançar parelles, tronadors i similars de la categoria 3, fora de la tradicional despertà.