Gandia presenta en Fitur el projecte que unirà la marjal i la platja de l’Auir

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha presentat esta vesprada en roda de premsa en Fitur el projecte del Corredor Verd de l’Auir. Una iniciativa que compta amb una inversió de 600.000 euros finançada per la Diputació de València. L’objectiu principal del projecte és restaurar la connexió ecològica i ambiental entre l’aiguamoll de la marjal de la Safor i la zona litoral de les dunes i la platja de l’Auir. Així mateix, el corredor servirà per a dotar la zona amb un itinerari cicle per als vianants que recórrega estos dos espais d’especial protecció.

El projecte es troba en fase de licitació i s’espera que estiga adjudicat en poques setmanes. La previsió és que esta actuació estiga finalitzada el mes de desembre. Cal destacar que es guanyen 24 metres lineals i es recupera una zona de pineda per al gaudi de la ciutadania. També es contempla la recuperació de l’antiga séquia amb el que es possibilitarà que en cas de fortes pluges es puga evacuar aigua cap a la mar.

Tal com ha explicat Prieto, “dins del Pla de Sostenibilitat Turística, una de les prioritats és la posada en marxa d’un corredor verd de 12.500 metres quadrats que permetrà avançar en el procés de connexió entre la marjal i la platja de l’Auir. Esta acció ha sigut possible gràcies a la col·laboració públic-privada, en el nostre afany, sempre, d’unir sinergies amb administracions superiors i amb el sector privat i generar inversions i oportunitats a la nostra ciutat, sempre sota el criteri de la sostenibilitat i la protecció de l’entorn”.

D’altra banda, l’alcalde ha anunciat que l’Ajuntament de Gandia, a través del Departament de Turisme, ha sol·licitat a la Fundació Europea d’Educació Ambiental que esta franja del nostre litoral passe a formar part del selecte grup de platges amb bandera blava. “Hem presentat la nostra candidatura perquè estem convençuts que la platja de l’Auir complix amb els criteris que exigix l’organisme que concedix la bandera blava”, ha afirmat Prieto, qui ha incidit en què esta platja complix els criteris de qualitat de l’aigua; disposa de servei de vigilància, socorrisme i compta amb servei de neteja i manteniment, amb cartelleria informativa, amb accessos, amb serveis de dutxes, banys i passarel·les.

La màxima autoritat municipal també ha recordat que l’any passat les platges de Gandia van aconseguir la distinció en Educació Ambiental que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor. Esta sol·licitud de bandera blava per a la platja de l’Auir s’engloba en la candidatura que Gandia presenta cada any per a la platja Nord, que compta amb bandera blava des de fa 35 anys. “Enguany aspirem, com no pot ser d’una altra manera, a aconseguir de nou este distintiu”, ha declarat l’alcalde.

Cal recordar que la platja de l’Auir és una platja natural que gaudix del màxim nivell de protecció i que a més, ja compta amb les certificacions ISO 9001, ISO 14001 i el reglament EMAS.