Gandia reconeix la trajectòria literària de Ferran Torrent al VI Premi Roís de Corella

El pròxim diumenge 20 de novembre, l’escenari del Teatre Serrano lliurarà els guardons dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2022 durant l’acte de cloenda de la Tardor Literària 2022. Tal com han anunciat este matí la regidora de l’IMAB, Liduvina Gil, i el director de l’IMAB, Toni Ordiñana, com cada any, les persones guardonades amb el LX Premi Ausiàs March de Poesia i el del XLIV premi Joanot Martorell de Narrativa es coneixeran en esta cerimònia a partir de les 19 hores Fora de concurs, ja s’ha anunciat l’autor homenatjat amb el VI Premi Joan Roís de Corella a la Trajectòria Literària: l’escriptor i periodista valencià Ferran Torrent.

«El premi a la trajectòria literària Joan Roís de Corella és un guardó honorífic. Reconeix un escriptor/a que haja usat la nostra llengua en la seua obra. El primer es va concedir l’any 2017», ha explicat Gil. Per esta raó, segons han assenyalat, per unanimitat dels membres del Consell de l’IMAB, el premi a la trajectòria és per a Ferran Torrent, el qual compta amb una llarga i reconeguda creació literària en la nostra llengua i vora 30 obres publicades. Tot i que és conegut per la seua producció de novel·la negra i la sèrie Toni Butxana i Hector Barrera, també ha escrit llibres de viatges, guions per a cinema, articles periodístics, assaig i, a més, quatre de les seues obres s’han portat al cinema i ha sigut traduït a diversos idiomes.

«Ferran Torren ha sigut un fenomen de supervendes, la qual cosa no és habitual en la nostra llengua», ha assenyalat Ordiñana. Com ha afegit, Torrent es caracteritza per dos aspectes: d’una banda, pel seu «estil àgil i pròxim a la societat sense deixar de banda la normativa»; i, d’altra banda, per ser el responsable de «la popularització de la novel·la negra en la nostra llengua». Així doncs, ha explicat la regidora socialista, s’ha decidit anunciar el nom del guanyador amb antelació a la gala d’entrega de premis per tal que totes les persones tinguen l’oportunitat de poder assistir a la gala si són familiars o lectors de l’autor.

«El guardó de Roís de Corella s’emmarca dins de les accions que es duen a terme des de l’IMAB per tal de refermar, ampliar i difondre la condició de Gandia com a Capital Literària. També tracta de reconéixer la rellevància del tercer escriptor que conforma el triangle clàssic de la tradició cultural i literària», ha indicat l’edil socialista. A partir de les 19 hores del diumenge 20 al Teatre Serrano s’anunciaran la resta dels guanyadors o guanyadores dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2022. Un dia que, a més, coincideix amb el «Dia de les lletres valencianes» i, per tant, els assistents també podran gaudir d’un acte cultura de qualitat.