Gandia reivindica un #EspaiLliureSenseMasclisme en el Dia Internacional contra la violència de gènere

Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que es commemora anualment el #25N (novembre) per a denunciar la violència que s’exercix sobre les dones a tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seua erradicació, la representant de l’Associació Rosa dels Vents per la igualtat de gènere, Juani Mira Pacheco, ha protagonitzat la lectura del manifest contra la violència masclista i vicària, que hem de lamentar any rere any, per a donar visibilitat a la desigualtat i a trencar el silenci còmplice d’esta xacra social, una realitat incòmoda que obliga a actuar unides per tal d’aconseguir un #EspaiLliureSenseMasclisme i eixir d’este cercle viciós de violència contra les dones que enguany ha deixat 37 assassinades per les seues parelles o exparelles, i 5 menors d’edat que han estat assassinats per a danyar les seues mares.

“Hui Gandia crida contra la violència de gènere. Perquè juntes i junts som més forts, i este 25 de novembre ha de servir per a conscienciar, no callar i assenyalar la violència. La societat ha de fer-ho també per aquelles que no poden alçar la seua veu. Totes les persones poden telefonar al 016, als recursos especialitzats, sense temor, perquè no podem mirar a un altre costat”, ha reivindicat Pacheco, qui ha reclamat una justícia ràpida, especialitzada i reparadora, així com el suport social com a elements imprescindible per a empoderar les dones i animar-les a refer les seues vides amb independència.

A l’acte de repulsa contra la violència de gènere han estat presents l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, el subsecretari de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, Daniel González Serisola, i els membres de la Corporació local. Tot seguit, ha tingut lloc la cerimònia de lliurament dels premis dels diversos concursos que s’han organitzat des de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives amb motiu del 25-N.

Així, els guardonats del concurs Cartells Gandia contra la Violència de Gènere han estat Zaira Gutiérrez Domínguez, (IES Ausiàs March), Viktoria Plamenova Kustova, (IES Tirant lo Blanc), i Tatiana Polishchuk, (Col·legi Abad SOLA).

En la II Edició del concurs de Fotografia ‘Apodera’t. Canvia l’objectiu’ hi ha hagut tres premis i diversos finalistes:

  • 1r premi: Kini Mercado Pérez.
  • 2n premi: Adriana Ortolá i Alexia Samper
  • 3r premi: Raquel Echeandia Sánchez

Els finalistes han estat Daniel Aparicio Serrano; Javier Ignacio Moreno Simón; Ces Martin Gonzalez; Juan Luis Esquer Campillo; Milagros Climent Prats; Paula Lorente Calafat; M. Vicenta Fuster Estruch; David Valiente Pedrajas, Kistiyana Krasenova Asenova i Estela Camuñas Ferrer.

Pel que fa a la I edició del concurs de micro-relats feministes de la UV, el primer premi ha estat per a Oscar de la Dueña i el segon premi a Ángela Guixot Escrivá.

Contactes a disposició de la ciutadania per a denunciar la violència de gènere:

016: Telèfon gratuït d’atenció a la víctima de la violència de gènere. No deixa rastre a la factura, però sí cal esborrar-lo del llistat de telefonades.

96 295 95 28: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

96 287 88 00 – 96 287 88 01: Policia Local de Gandia.

091: Policia Nacional.

112: Telèfon d’Emergències.