L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat de la coordinadora general d’Urbanisme, Maite Alonso, i del president de les juntes de districte del Grau i la Platja, Miguel Ángel Picornell, ha anunciat este matí la reobertura de l’avinguda de la Pau, en la Platja de Gandia, durant la visita a la zona. Concretament, al tram entre el passeig marítim Neptú i el carrer Mare Nostrum. Es tracta d’un projecte emmarcat dins del tercer Pla de Sostenibilitat Turística finançat íntegrament amb fons europeus i un pressupost de 630.000 euros.
L’alcalde ha assegurat que l’objectiu “no és només humanitzar l’entorn, sinó per a fer-lo aprofitable, per a afavorir la convivència entre vianants i qualsevol altra forma de mobilitat sempre amable, per a millorar la confortabilitat, afegir zones de convivència, espais d’ombra, nou mobiliari, nous arbres, enllumenat… En definitiva, equipaments urbans a l’altura d’una inversió econòmica que ens connecta directament amb el passeig marítim Neptú”.
Una vegada passat l’estiu, vindrà una segona fase que està prevista que s’encete el pròxim mes d’octubre i que concloga el març del 2026. En esta segona es continuarà treballant entre el carrer Mare Nostrum i carrer Atlàntic. I, a més, inclourà, per a tot l’àmbit d’actuació (1a i 2a fase), la renovació de l’enllumenat públic, la plantació d’arbrat a la vorera sud i la instal·lació de nou mobiliari urbà. Cal recordar, que la plantació d’arbrat ha d’efectuar-se a la tardor o a la primavera, ja que estes èpoques de l’any tenen les condicions òptimes perquè les plantacions arrelen amb força i es desenvolupen adequadament.
Acompanyat també pels regidors de Turisme, Serveis Bàsics i Comerç, Balbina Sendra, Jesús Naveiro i Elena Moncho, respectivament, l’alcalde ha recordat que l’actuació és un pas més en l’estratègia de transformació de la ciutat, que ja compta amb inversions per valor de més de 120 milions d’euros. Així, l’avinguda de la Pau se suma a altres actuacions que també s’estan rematant, com ara les obres d’humanització de l’entorn de l’ajuntament o les de la plaça del Campanar, a Beniopa.
“Recordem que Gandia és l’únic municipi de la Comunitat Valenciana i un dels pocs d’Espanya que ha aconseguit accedir i executar tres Plans de Sostenibilitat Turística. Cada vegada que rebem ajudes d’este tipus treballem perquè els vials siguen més humans, siguen més accessibles i sostenibles, ja que actuem també en la part subterrània que no es veu, però que té una gran importància. Amb estes obres, en concret, millorem l’economia de la zona, en la porta d’entrada al nostre recurs turístic principal: la platja”, ha indicat Prieto.
En definitiva, es busca consolidar el Grau i la platja com a nodes centrals del desenvolupament urbà sostenible de Gandia, amb una connectivitat millorada i una imatge renovada “que beneficiarà tant a residents com a turistes i visitants i que, a més, serà tot un revulsiu”, ha conclòs Prieto.