Gandia rep el premi de la Red Española de Ciudades Saludables per les seues passejades perceptives de Beniopa i Corea

Gandia ha sigut premiada a Madrid en els III Premios de la Calidad RECS per fomentar el desenvolupament urbà saludable i sostenible sota el lema “Passejada perceptiva/feminista pels barris de Beniopa i Corea”. La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha recollit este valuós reconeixement que la Red Española de Ciudades Saludables va atorgar ahir al Col·legi d’Arquitectes de Madrid (COAM).

L’edil socialista s’ha mostrat molt satisfeta per rebre este guardó: «Este premi redunda en els nostres compromisos adquirits amb la promoció de la salut i el benestar dels nostres ciutadans, i ens estimula a continuar treballant en esta línia pels gandians i gandianes».

Amb esta tercera edició del premi, a la qual s’han presentat 76 actuacions pertanyents a 47 Entitats Locals, la Xarxa pretén “recopilar i difondre les iniciatives desenvolupades pels governs locals espanyols de la Xarxa en l’àmbit de la promoció de la salut”.

Este premi sorgix d’una iniciativa proposada per l’Espai Veïnal de Salut de Gandia (òrgan de representació de les associacions veïnals municipals): «L’objectiu de la proposta del passeig pel barri de Beniopa, que va donar continuïtat a l’acció iniciada a Corea en 2018, va ser analitzar l’espai urbà i obtindre una valuosa informació a partir de l’experiència quotidiana», ha afegit Gil.

Finalment, la regidora socialista ha conclòs recalcant que «Gandia és una ciutat orgullosa de ser saludable, que es creu les polítiques que fomenten la salut i que les aplica».