Gandia tindrà un nou Centre de Dia de Diversitat Funcional

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut este matí davant els mitjans de comunicació per tal d’anunciar que Gandia comptarà amb un nou Centre de Dia de Diversitat Funcional, fruit de la col·laboració entre administracions i després que el Govern local «haja exigit en reiterades ocasions que la ciutat no es quedara al marge de les inversions previstes en el mapa sociosanitari que havia previst la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través del Pla Convivint».

Així, el Centre de Dia de Diversitat Funcional tindrà al voltant de 40 places i estarà dirigit sobretot als joves que acaben la seua etapa educativa en el Centre d’Educació Especial Enric Valor i no tenen un lloc on poder anar-hi, però també a qualsevol altre usuari que ho requerisca. Per a poder fer possible el nou servei sociosanitari, s’ha posat en marxa un model mixt de col·laboració: l’ajuntament cedirà el solar i projectarà i executarà l’obra, mentre que la Diputació de València finançarà l’actuació i la Conselleria dotarà el centre de mobiliari i de personal.

Tal i com ja ha confirmat la Diputació de València, Gandia rebrà una subvenció de 4 milions d’euros de la corporació provincial per a fer realitat el centre de dia.

Respecte al solar per a ubicar el servei, l’ajuntament baralla diverses opcions que s’han oferit a la Diputació i a la Conselleria.«Hem de felicitar-nos donat que una ciutat com Gandia no podia deixar de comptar amb un centre de dia com el que estem anunciant hui. Esta infraestructura sociosanitària ve a sumar-se a les accions que està fent Gandia per a ser una capital de la salut i el benestar. Accions com l’Espai Sanitari de Roís de Corella, on el tractament integral de la salut mental serà una de les nostres prioritats; el clúster sociosanitari d’empreses del sector que s’implantaran en Sanxo Llop: el Districte Digital en matèria de salut, que servirà perquè ací innoven, des de la salut, empreses de tot el món que ja en este mes d’octubre començaran a implantar-se», ha conclòs l’alcalde.

Per la seua banda, la regidora de Benestar Social, Inma Rodríguez, ha recordat que «s’ha complit amb la necessitat d’unes famílies que, en veure que els seus fills finalitzaven la seua etapa a l’Enric Valor, no tenien res. Era un compromís que teníem amb ells i una necessitat de ciutat i comarca per a tindre un centre adaptat a les seues necessitats on poder ser atesos».