Gandia visibilitza el paper de la dona en l’esport amb l’exposició ‘Remant Juntes’

La regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, acompanyada per la presidenta del Club de Rem Cia Gandia, Encarna Vela, l’artista encarregat de la mostra, Juan José Todolí, i el responsable de comunicació i màrqueting de l’empresa patrocinadora del club (Betelgeux-Christeyns), Joan Estornell, va inaugurar a les instal·lacions del departament l’exposició de fotografia ‘Remant Juntes’, una iniciativa que ha comptat amb la col·laboració de la consultora Fem Acció i que pretén visibilitzar i recolzar el paper de la dona en l’esport femení.

Així, Navarro ha destacat que ‘Remant Juntes’ mostra l’esforç i l’eliminació dels estereotips encara presents i l’apoderament de la dona en este àmbit: “L’esport femení s’ha duplicat als últims anys. Esta exposició és una mostra de l’avanç en matèria d’igualtat que cada vegada és més real”. Respecte al rem, ha afegit que “és un esport culturalment masculinitzat, i tindre un equip de rem de dones ací a Gandia és un honor. No sols té beneficis físics, sinó també psicològics perquè estimula les endorfines i ajuda a prevenir la depressió, l’ansietat, l’estrés… Però, a més, dóna suport a la solidaritat i la sororitat i ajuda a superar els límits”.

D’altra banda, Vela ha incidit en el fet que al Club de Rem Cia Gandia hi ha un interés per fomentar l’esport en general i el rem femení en especial: “Hem vist que des de molt joves, les dones desenvolupen una relació prou conflictiva amb l’esport i hem pensat que una forma fomentar-ho és a través del rem i també de xarrades, jornades de portes obertes per a tot el públic femení o mostres artístiques com esta exposició”.

Per la seua part, Todolí ha assenyalat que la creació de les 22 fotografies que integren la mostra artística ha suposat tot un repte, ja que “es tractava de conéixer de primera mà com compaginen les dones la vida personal i professional del dia a dia amb la faceta d’esportista”.

Finalment, Estornell ha mostrat el seu suport a este projecte i ha assegurat que “és un plaer poder col·laborar una vegada més amb este club integrat per dones i continuarem fent-ho sempre que compten amb nosaltres”.

L’exposició consta de 22 fotografies principals i altres 10 addicionals de menor grandària i es pot visitar a la planta baixa de l’edifici Tossal fins al pròxim dimecres, 31 de març.