Gran festa de comiat de la #TardorLiteràriaGandia 2021

El Teatre Serrano va acollir ahir diumenge a la vesprada el lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2021 que va tancar el cicle de #TardorLiterària, un esdeveniment cultural entregat al món de les lletres valencianes, que es va iniciar el mes passat i que va amalgamar la #SetmanaDeLesBiblioteques, les #TrobadesAmbAutors i la #SetmanaLiterària.

Les persones premiades d’enguany van estar Vicent Flor, guanyador del XLIII Premi Joanot Martorell de Narrativa amb ‘El carrer de baix’, Miquel Àngel Llauger, guanyador del LIX Premi Ausiàs March de Poesia amb ‘Llum de cançó’ i Pepa Guardiola, qui va rebre el V Premi Joan Roís de Corella a la Trajectòria literària.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, la directora general d’Innovació Educativa i Ordenació de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Reis Gallego; el vicealcalde, Josep Alandete; la regidora responsable de l’IMAB, Liduvina Gil o el regidor de Cultura, Nahuel González, junt amb altres membres de la Corporació municipal i representants del món de la cultura, van gaudir d’un acte que va estar presentat per la periodista Maria Fuster i que va comptar amb les actuacions musicals i teatrals d’El Diluvi, Jonatan Penalba, Teatro Inestable, Mississipi i Dimensión Vocal.

En el seu discurs, l’alcalde va assegurar que la “Tardor literària” i la celebració d’estos guardons són el millor homenatge a la ciutadania, als lectors i a les lectores, a les persones que donen vida a les nostres biblioteques, a tots aquells que durant tant de temps han hagut de refugiar-se en la lectura “per a no sentir la remor del dolor. Enfront d’aquella foscor, les activitats que heu desplegat durant totes estes setmanes han sigut una autèntica explosió de creativitat, de vivències, de lectures, d’escolta, d’interacció entre lectors i escriptors, d’intercanvi d’idees, d’aprenentatge, de sentir, per fi, que les lletres que habitaven en silenci als llibres eixien a celebrar el triomf de la vida”.

Finalment, va desitjar també que el lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Gandia es convertisquen en un acte de la ciutat i per a la ciutat, “que estos guardons gaudisquen a casa del prestigi que ja tenen fora, que la ciutadania senta estos reconeixements com part del seu patrimoni cultural i literari, que els conega i per tant, puga estimar-los. Defensem la nostra cultura, la nostra llengua, les nostres arrels. Això ens farà més forts”. I va concloure amb el poema “Novembre”, del poeta Joan Climent, Fill Adoptiu de Gandia.