Iberdrola inicia dilluns les obres de canalització de la subestació elèctrica de Sanxo Llop

El Govern de Gandia ha anunciat hui que Iberdrola inicia el pròxim dilluns les obres de canalització del cablejat de mitja tensió que unirà l’estació elèctrica del polígon Alcodar amb la futura subestació elèctrica que es construirà al polígon Sanxo Llop. Es tracta d’un traçat de 3 kilòmetres amb canonades de 2 metres d’amplada (més 1 metre a cada costat) i entre 2 i 3 metres de profunditat en alguns trams. Sens dubte, una obra d’envergadura important, amb un pressupost de 7 milions d’euros, que tindrà afeccions importants per al trànsit rodat.

“Ens hem reunit amb tècnics d’Iberdrola i amb els empresaris per tal de minimitzar al màxim l’impacte. Les actuacions i les mesures adoptades seran informades de forma permanent a través de les xarxes oficials de l’Ajuntament de Gandia i dels mitjans de comunicació. Sens dubte causarà moltes molèsties, però els beneficis posteriors per al teixit productiu de Gandia i la Safor seran molt grans”, ha explicat el regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau.

El vial més afectat serà sens dubte l’avinguda Blasco Ibáñez, ja que l’actuació el recorre en la seua totalitat fins a la zona comercial de la Vital. Quan arribe la canalització s’hi perdrà un 50% de trànsit i es mantindrà únicament un carril en cada sentit. És per això, que des de l’ajuntament es recomana a la ciutadania que s’utilitze com alternativa la ronda perimetral externa, que té connexions amb tota la ciutat. És important també que la gent s’informe de forma permanent de les afeccions de les diferents fases de l’obra. Al mateix temps, es tindrà una especial atenció a l’afecció al comerç de la zona i les actuacions que l’afecten no es faran durant l’estiu.

Les obres s’inicien dilluns des de l’estació elèctrica fins al polígon Alcodar. Posteriorment, partiran els treballs de la via de servei de la Gran Via Castell de Bairén fins a la zona comercial de la Vital, darrere de la qual es construirà la subestació elèctrica.