Iniciatives de Comunicació confirma que és aquesta mercantil qui ha d’indemnitzar als treballadors de Gandia Televisió

Com s’acostuma a dir, la mentida té les potes molt curtes, i en el cas del govern de la ciutat, aquesta veritat ha deixat a l’executiu del PP en evidència en més d’una ocasió. La darrera va tenir lloc ahir mateix, quan només una setmana després de que Víctor Soler i Javier Reig eximiren la responsabilitat de l’Ajuntament de Gandia en el pagament de les indemnitzacions dels treballadors de Gandia Televisió, l’execució d’una altra sentència anterior demostra que, tal i com van dir els socialistes des del primer moment, sí que és el consistori qui ha d’indemnitzar als treballadors per ser el soci únic de la mercantil.

Recapitulant, el govern del PP de Torró considerava que la sentència que es va fer pública la passada setmana no condemnava ni a l’Ajuntament ni a Iniciatives Públiques, sinó a Iniciatives de Comunicació, que com que estava en dissolució, no havia de pagar, oblidant que en última instància, és l’Ajuntament de Gandia, soci únic d’aquesta mercantil, qui ha de fer front al mateix. I sense anar més lluny, així va succeir ahir mateix.

Ordre de pagament per compte d'Iniciatives de Comunicació
Ordre de pagament per compte d’Iniciatives de Comunicació

Un dels treballadors de Gandia Televisió que ja tenia una sentència favorable des d’agost de 2012, Alexandre Ruiz, va rebre ahir dilluns la comunicació del pagament de la condemna, consistent en una indemnització per acomiadament i els salaris de tramitació del temps transcorregut entre l’acomiadament i la notificació de la sentència. Aquesta sentència va ser recorreguda pel govern de Torró en setembre de 2012, però el recurs ha estat desestimat i ahir mateix es va fer efectiu el pagament de la condemna. Curiosament, qui efectua el pagament, tal i com es demostra a la documentació aportada, és Iniciatives de Comunicació, empresa que, segons Soler i Reig, no podia pagar per estar en liquidació.

Per al portaveu socialista en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, aquesta execució de la sentència favorable a un dels treballadors de Gandia Televisió “és la demostració de que qui ha de pagar als treballadors que van guanyar la sentència la setmana passada és l’Ajuntament de Gandia com a únic soci d’Iniciatives de Comunicació”. I és que, tal i com ha afegit el portaveu socialista, la darrera sentència es basa quasi íntegrament en la del treballador que ara ha rebut la seua indemnització, i fins i tot, còpia textualment alguns conceptes i termes d’aquella sentència d’agost de 2012.

Orengo ha criticat que l’executiu del PP continua culpant a l’anterior govern de les seues nefastes gestions, i li ha recordat a Javier Reig que “el pagament de la sentència d’aquest treballador de Gandia TV demostra que a qui han de reclamar la resta dels seus companys no és ni a mi ni a cap company de l’anterior govern, sinó al senyor Torró, qui unilateralment va decidir acomiadar-los de manera il·legal”, tancant la televisió i deixant als gandians sense l’únic mitjà de comunicació públic, tot per a beneficiar amb els diners de tots els gandians a una televisió vinculada estretament a ell mateix.

El portaveu socialista ha acabat assegurant que “totes les nefastes gestions que ha portat a terme el govern del PP per a acomiadar a personal només per haver treballat amb l’anterior govern ens van a costar als gandians més d’un milió d’euros”, diners que els pagaran els ciutadans de Gandia “pels capricis i les irregularitats d’un Torró més preocupat per salvar la seua situació econòmica d’incapacitació que per administrar correctament els diners de tots els gandians”.