José Manuel Orengo: “Estarem al costat de l’Alcalde per a que l’Hospital Comarcal no es pare”

Davant les informacions que apunten a que la generalitat pretén paralitzar definitivament les obres de l’hospital Francesc de Borja, el portaveu del Grup Municipal Socialista de Gandia, José Manuel Orengo, ha tornat a allargar hui la mà a l’Alcalde de la ciutat, Arturo Torró, per a ajudar-lo “en tot allò que necessite” per tal de demanar a la Generalitat Valenciana que el nou Hospital Comarcal acabe en 2012.

Orengo ha explicat que el seu grup anava a presentar hui una moció urgent al plenari per tal d’exigir a la Conselleria que no paralitze les obres. Però les últimes informacions asseguren que la paralització està pròxima i serà difícilment evitable, per la qual cosa el portaveu ha decidit no presentar la moció, “perquè considerem que és una qüestió suficientment important com per a no fer política i anar tots junts de la mà per a guanyar força”.

Per això, Orengo ha tornat a oferir la seua ajuda “per a passar la informació que es necessite i acompanyar a l’Alcalde on calga”, perquè per al socialista, el nou Francesc de Borja “és la principal infraestructura que necessita Gandia i tota la comarca de la Safor en estos moments”. Una actitud en consonància amb la que va seguir la legislatura anterior, quan era Alcalde, i no va fer política amb els retards que es van anar anunciant respecte a la data de la finalització de les obres.

Orengo ha recomanat a Torró que reunisca una nodrida representació d’alcaldes de la comarca per a anar tots junts a València a exigir que 2012 siga l’any en que el nou Hospital Comarcal siga una realitat. I és que el portaveu assegura que entén els problemes econòmics però recorda que l’hospital “està pràcticament acabat”.

Cal recordar que la situació que viu la sanitat a Gandia comença a ser cada vegada més greu, i que en els darrers dies s’ha denunciat que l’actual Hospital Francesc de Borja està fent ús dels anomenats llits C, acumulant fins a tres llits per habitació per tal de donar abast a les necessitats dels malalts. Una situació la solució de la qual passa, en gran part, per poder comptar quan abans millor amb el nou centre sanitari.