José Manuel Orengo: “Li oferim al govern de Torró quatre pactes de ciutat per a fer possible l’impuls econòmic de Gandia”

El portaveu del Grup Municipal Socialista de Gandia, José Manuel Orengo, ha aprofitat hui la seua valoració dels primers 100 dies de govern del PP per a oferir a l’Alcalde Torró “quatre pactes de ciutat per a fer possible l’impuls econòmic de Gandia i poder ser la primera ciutat en eixir de la crisi”.

Concretament, Orengo ha explicat que es tracta de pactes que contemplen grans àrees com l’educació i les universitats, les inversions i infraestructures, el valor del medi ambient i el recolzament als emprenedors. Quatre aspectes macro que comparteixen un mateix objectiu: “rellançar l’economia de Gandia i generar ocupació”.

Segons ha explicat Orengo, es tracta de quatre camps “importants i fonamentals” que són “imprescindibles per a posar en marxa el motor que genere economia a la ciutat de cara al futur”. Així, en matèria d’educació, Orengo considera fonamental oferir a la ciutadania una oferta de qualitat per a tota la trajectòria educativa des dels 0 anys, “mantenint a gust a les universitats i fomentant que arriben altres centres universitaris”.

Pel que fa a les infraestructures i les inversions, Orengo ha dit que són “indispensables per a tenir un millor futur” i ha advertit que no són “fruit només d’una única legislatura”, per la qual cosa “necessiten d’un consens de tots”.

Del pacte per a posar en valor el medi ambient, Orengo ha explicat que només així “es garanteix la qualitat de vida de les futures generacions”. I per últim, el quart pacte és per a recolzar “als emprenedors i fer la vida més fàcil als empresaris i als joves”.

El portaveu socialista ha emmarcat aquestes propostes en un oferiment que ha fet al govern aprofitant els primers 100 dies de legislatura. I és que Orengo ha proposat als populars “un canvi d’actitud, tant del govern com de l’oposició”. Un canvi que, per a Orengo, facilitaria “un treball conjunt que permetria unir l’experiència de la gent que ja ha sigut govern amb l’esperit de canvi del nou Alcalde”.

José Manuel Orengo ha explicat que, només amb el treball conjunt i deixant de costat els enfrontaments directes entre govern i oposició, “podrem solucionar els problemes més greus dels nostres ciutadans i fer realitat que Gandia siga la primera ciutat en eixir de la crisi”.

En aquest sentit, el secretari general dels socialistes de Gandia ha tornat a oferir-li la mà al govern, reiterant la “predisposició dels socialistes a ajudar en tot el que siga necessari”. Però per a poder realitzar aquests canvis, li ha demanat a l’Alcalde que “acomplisca amb el seu discurs d’investidura i siga l’alcalde de tots, donant participació a l’oposició i fent allò que ell mateix va anomenar com a govern de 25 regidors”.

Un govern més preocupat en desfer

Pel que fa a la valoració pura i dura dels primers 100 dies de govern, José Manuel Orengo ha destacat que han estat uns mesos “de molta acció i molt de desordre”, explicant que moltes de les decisions s’han centrat “en una obsessió en desfer més que en fer coses de trellat”.

José Manuel Orengo ha lamentat que els populars estiguen contínuament queixant-se de l’herència socialista, oblidant que “el que reben és una ciutat referent, moderna i millor preparada, l’enveja de la Comunitat Valenciana”. I ha dit que Torró pot fer tots els canvis que crega necessaris “però des del consens i la participació de tots”.

El portaveu socialista ha recordat que la Gandia que reben els populars s’ha treballat en aquests 28 anys de govern socialista “però no és el fruit dels socialistes, sinó de tota la ciutadania i tot el teixit associatiu que ha lluitat per tal que Gandia siga la primera”.

Pel que fa a les mesures que s’han pres, Orengo considera que moltes d’elles han estat enfocades des del ressentiment cal a l’anterior govern. Orengo ha recordat el tancament de Gandia Televisió, l’abandó de projectes com el Port de Gandia, que ha qualificat com “el més potent”, la UPI, el Centre Esportiu Roís de Corella, la Ciutat Olímpica o la falta de continuïtat del PactSafor.

Orengo també ha trobat en falta polítiques que buscaren crear ocupació, i ha recordat que “no s’està acomplint amb el Ahora Empleo que tenia el PP com a eslògan i les dades així ho indiquen”.

Per contra, Orengo ha aplaudit altres decisions com la remodelació de la plaça Major o el canvi de la circulació en primera línia de la platja, del que ha dit que “tot i ser precipitat, no es pot dir que haja estat negatiu”.