José Manuel Orengo: “Torró està obsessionat en desfer tot el que es va fer bé en l’anterior legislatura”

El portaveu del Grup Municipal Socialista de Gandia i exalcalde de la ciutat, José Manuel Orengo, ha lamentat hui la decisió de Torró d’eliminar definitivament el projecte de l’edifici Innova i ha assegurat que “Torró està obsessionat en desfer tot el que es va fer bé durant l’anterior legislatura”, demostrant que el seu discurs d’investidura, com quasi tot en ell, era mentida.

L’exalcalde de Gandia, qui en el seu moment ja va definir el projecte Innova com “el de major futur per a la ciutat de Gandia i el més emblemàtic” de la seua segona legislatura, ha explicat que Torró basa la seua decisió en una suma aritmètica falsa “en la que menteix dient que el projecte costaria 10,6 milions d’euros”, sumant dues vegades els diners del projecte.

Per a Orengo, la única cosa certa és que Gandia deixarà perdre el projecte “i haurà de tornar igualment els diners a l’Estat, en comptes de gastar-los per a allò per al que estaven destinats: un projecte que anava a oferir un futur millor per a la ciutat”.

Orengo ha insistit en que el govern de Torró “té diners per al que vol”, i ha remarcat que els diners de l’Innova estaven en els comptes d’Iniciatives Públiques de Gandia quan va abandonar l’alcaldia, i ha assegurat que Torró els ha gastat per a altres projectes com els concerts de l’estiu, el xiringuito de la platja artificial o “reformes xicotetes en places que no són necessaris fer amb tanta urgència”.

L’exalcalde, que ha assegurat sentir-se “indignat”, ha recordat que no és ni el primer ni l’últim projecte que elimina “només perquè té la marca de l’anterior legislatura”, i ha posat com a exemples altres dos emblemes del seu govern: el Palau de Congressos i la UPI. Del primer, Orengo ha assegurat que s’han tirat per la broda al voltant de 5 milions d’euros i el primer projecte en Espanya d’un arquitecte de prestigi com Renzo Piano que ara ha estat contractat pel Banc Santander, per a canviar-ho “per un quiosquet que ara està buit”.

José Manuel Orengo ha explicat que el més greu de tot no és que es perda l’edifici, sinó “allò que anava dins, que era una aposta per la innovació que ens permetria enfocar el futur de la ciutat amb projectes realitzats per experts que ens farien ser capdavanters en Espanya”. Per això, Orengo ha dit que “no hi ha cap motiu ni excusa per a abandonar el projecte”, arribant a dir que “si realment Torró creguera en ell, el faria en un altre lloc o buscaria altres solucions”.

El portaveu socialista ha explicat que en realitat, l’únic motiu que hi ha per a acabar amb l’Innova és “que a Torró li molesta la Universitat perquè és un centre de coneixement i de transparència”, i ha assegurat que té constància de que ja fa un mes va comunicar a la Universitat la seua intenció d’abandonar el projecte. I finalment, Torró ha aconseguit el seu objectiu, deixant “dessolats” als membres de la Universitat Politècnica.

Aquest és, per a Orengo, el primer objectiu que Torró aconsegueix respecte a l’Innova, preferint tornar els diners i abandonar-lo. El segon, ha dit, “no l’aconseguirà, perquè si s’atreveix a anar a la Fiscalia, farà el ridícul”.

Per tot això, Orengo ha lamentat l’actitud “gamberra” de Torró, del que ha dit que no té cap respecte per ninguna institució “i està aconseguint que no li tinguem ni por ni, el que és més trist, cap respecte”.