José Manuel Orengo: “Torró no està a l’alçada de les circumstàncies i farà el ridícul davant la Fiscalia”

El portaveu del Grup Municipal Socialista i exalcalde de Gandia, José Manuel Orengo, ha contestat hui amb contundència a les amenaces realitzades per Arturo Torró de portar-lo a la Fiscalia per les gestions amb l’edifici Innova. Una amenaça que per a Orengo demostra que “Torró no està a l’alçada de les circumstàncies i farà el ridícul davant la Fiscalia”.

Orengo, que s’ha mostrat en tot moment molt tranquil per les gestions que van portar a terme ell i el seu equip de govern, tant en aquest assumpte com en altres, ha recordat que aquesta no és la primera vegada que Torró el porta davant dels tribunals, i que les dues anteriors ja van suposar “el més absolut dels ridículs del que aleshores era cap de l’oposició”.

Concretament, Orengo s’ha referit al cas Salsafor i al cànon de l’aigua, en el que, a més, Torró va ser condemnat a pagar les costes del juí. El que ha lamentat Orengo és que en aquesta ocasió, Torró tracte de “crear, com a alcalde i per interés polític, una mentida i una cortina de fum amb una denúncia falsa muntada per la seua màfia”. I és que per al portaveu socialista, “no és el mateix jugar a aquest joc perillós des de l’oposició que des del govern”.

Per tot això, Orengo ha assegurat que les amenaces de Torró són fruit de la seua “impotència per veure’s un mal gestor, un mal polític, un mal alcalde i, fins i tot, una mala persona”. I és que l’exalcalde li ha preguntat a Torró “per què acudeix directament a la premsa i a la Fiscalia sense preguntar abans als anteriors gestors, que constantment ens hem ofert per a ajudar en tot el que siga necessari”.

Orengo ha continuat dient que tenia constància que Torró portava ja uns dies amenaçant a funcionaris i a altres institucions d’anar davant la Fiscalia. De fet, Orengo li ha demanat que no retire aquesta denúncia per tal de poder fer el ridícul però que mentre tant, garantisca la finalització de l’edifici Innova, que ha qualificat com “el més mimat de l’anterior legislatura”, i que complisca amb els compromisos amb la Universitat Politècnica de València.

El portaveu socialista ha assegurat que “el temps posarà a cadascú al seu lloc i aleshores ens preguntarem si Torró dimitirà quan torne a fer el ridícul davant els jutjats quan s’arxive la causa”. I és que Orengo ha assegurat que quan els socialistes van deixar el govern, els més de 3 milions d’euros traspassats a Iniciatives Públiques de Gandia per l’Innova “encara estaven al banc, amb més diners”, per la qual cosa ha preguntat si “els concerts i la política marbellí de Torró, endollant a tots els seus, s’ha finançat amb aquests diners”.

Els populars han mesclat qüestions que res tenen a veure entre elles, com el pagament d’unes factures, traspassos de diners i compres de terrenys en una mescla “que ni tan se val ells entenien”, ha dit Orengo. I tot amb una malvada intenció: crear dubtes respecte a l’anterior gestió per tapar les carències de l’actual. Orengo ha assegurat que tot es va fer seguint amb la legalitat i que l’anterior equip de govern no té res que amagar.

L’exalcalde ha finalitzat assegurant que amb aquestes amenaces, “Torró ha encetat una via molt perillosa per a ell, que està acostumat a anar als jutjats”, i ha recordat que ell té “la consciència tranquil·la, les butxaques buides i les mans netes”.

Per últim, l’anterior responsable d’Economia i Hisenda, Ana Garcia, ha insistit en la tranquil·litat dels seus companys davant aquestes amenaces i ha assegurat que el vertader motiu de la paralització de l’Innova és “que Torró no creu en aquest projecte, com no creia en la UPI, i vol desfer-se d’ell culpant a l’anterior govern”.