José Manuel Orengo: “La platja de l’Ahuir és la joia de la corona però la corona és de Gandia, no de Torró”.

El portaveu del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha valorat hui l’anunci de Torró de vendre “al millor postor” la zona de la platja de l’Ahuir assegurant que demanaran la participació de tots i un ampli consens polític i social a l’hora de planificar el futur i els usos de l’Ahuir.

Orengo ha explicat que comparteix amb el govern la idea de que la platja natural de Gandia “és la joia de la corona”, però ha recordat que “aquesta corona és de tota Gandia, no només de Torró ni del govern, i per tant, no deu vendre’s i tots hem de dir la nostra paraula respecte al futur de l’Ahuir”.

El portaveu socialista ha remarcat que la postura del seu partit és la de repensar els usos de la zona de l’Ahuir per a potenciar el turisme i ha avançat que s’oposaran a qualsevol projecte urbanístic que comporte posar ciment en la zona, donat que consideren que l’Ahuir “és una oportunitat per a un altre tipus de turisme i que mereix major protecció i planificació”.

En aquest sentit, Orengo també ha assegurat que lluitaran per tal que l’anomenada joia de la corona “no es convertisca en un negoci de compra-venda ni en un altre pelotazo urbanístic”.

Possibilitats remotes d’una plataforma petrolífera a Gandia

José Manuel Orengo també ha realitzat valoracions sobre el canvi de l’empresa que s’encarregarà de realitzar prospeccions petrolíferes a la zona de la costa gandiana, i ha insistit que, en la seua opinió, “les possibilitats de que s’ubique una plataforma petrolífera a Gandia són remotes”.

El portaveu socialista ha recordat que quan estava al govern ja va manifestar el seu rebuig a qualsevol activitat que puga perjudicar al turisme de la ciutat, i ara assegura que, al contrari del que va fer el PP, els socialistes demanaran a Torró “sense populisme ni catastrofisme, que parle amb la Generalitat per a que estiga vigilant totes les activitats que es realitzen a la costa pensant sempre en el benefici de la ciutadania i no del tres en ratlla del PP”.