La biblioteca de Beniopa reobri l’11 de gener després de la seua renovació integral

La Biblioteca de Beniopa reobri les seues portes dimarts que ve 11 de gener a les 16.00 hores després de la renovació que s’ha realitzat del mobiliari i de l’equipament. «Es realitzaran activitats com la de contacontes a càrrec d’Aitana Ferrer les 18.30 hores per a tots els menuts i també a les 19.30 h tindrem l’obertura oficial per part de l’alcalde i els regidors de la ciutat», ha anunciat la regidora de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), Liduvina Gil.

L’horari habitual del centre serà de dilluns a dijous de 16.00 h a 20.00 hores i els divendres de 10.00 a 13.30 hores i de 16.00 h a 20.00 hores. Així mateix, el divendres 14 de gener es desenvoluparà la jornada de portes obertes. D’altra banda, a més dels actes programats per al dia de la inauguració, el dijous 13 a les 17.30 hores Daniel García realitzarà un taller d’il·lustració; el dimarts 18 a les 17.30 hores Natalia Gueorguieva omplirà de ciència la biblioteca amb un taller d’experiments; i el dijous 20 a les 17.30 hores serà el torn de l’il·lusionista Ferran Mas amb l’actuació ‘La màgia dels contes’.

«La biblioteca reobri després d’una renovació que ha tingut un pressupost de 22.000 euros aproximadament. El 50% dels diners es cobrirà amb els 11.111,72 euros rebuts de la subvenció que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport destina a l’adquisició d’equipament per a biblioteques i agències de lectura públiques de les entitats locals de la Comunitat Valenciana», ha explicat la regidora socialista.

A més, com a novetat, la biblioteca de Beniopa tindrà un servei de reforç educatiu, amb la col·laboració d’una mestra titulada que ajudarà en les tasques o deures escolars. Als matins, s’impartiran classes de castellà per a immigrants (nou servei que fins ara només s’oferia a la Biblioteca de Santa Anna).

MILLORA ESTRUCTURAL I ESTÈTICA

Quant a les millores del centre bibliotecari de Beniopa, des del punt de vista estructural s’ha canviat tota la fusteria, portes i finestres de l’edifici per a millorar l’aïllament de l’edifici i l’eficiència climàtica. També s’han realitzat reparacions en la teulada i s’han eliminat goteres i humitats.

En la façana s’han reparat les zones danyades, s’ha pintat, igual que l’interior de l’edifici, i s’ha transformat el paviment.

 

MILLORA EN L’ACCESSIBILITAT I MOBILIARI

S’ha adaptat l’accés principal amb una rampa per a cadires de rodes i carros. S’ha renovat de manera integral el mobiliari i l’equipament bibliotecari (prestatges, taules i cadires) en la zona infantil i juvenil de la planta baixa. S’ha creat un espai informal de lectura de premsa amb butaques, un espai de ‘bebeteca’ i una zona de consulta d’ordinadors.

En la primera planta, s’ha canviat també el mobiliari i l’equipament de la zona d’adults (prestatges, taules i cadires). A més, s’ha incorporat un espai informal de lectura i una zona electrificada amb opció de càrrega d’ordinadors portàtils i mòbils.