La consellera Carolina Pascual anuncia que Districte Digital s’implantarà a Gandia a principis de 2022

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha anunciat que Districte Digital s’implantarà a Gandia a principis de 2022 i que a la tardor començaran a realitzar-se les primeres activitats conjuntes.

Carolina Pascual i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, han signat este divendres el protocol d’adhesió de la ciutat de Gandia a la Xarxa de Districte Digital, en qualitat d’entitat col·laboradora. En l’acte de signatura també ha estat present el director general de Districte Digital, Antonio Rodes.

La consellera ha indicat que la signatura del conveni entre Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Gandia “suposa un gran impuls per a la transformació tecnològica i de l’economia digital de la Comunitat Valenciana, ja que totes dues institucions sumen esforços per a transformar a Gandia en un important pol d’innovació que atraga inversió i talent procedent de la nova economia i de les empreses digitals”.

Carolina Pascual també ha assenyalat que “l’acord, és fruit d’un treball previ conjunt i que compartim, amb l’objectiu que Gandia se situe a l’avantguarda de la innovació i de la salut. La consellera ha destacat “l’afany de Gandia de continuar creixent i estendre’ns al llarg del territori generant ecosistemes d’innovació sectorials, no sols com a pol d’atracció d’empreses, sinó també com a Factoria d’Innovació”.

Per a la consellera d’Innovació “Gandia és un objectiu prioritari. Ho és per les seues especials condicions geogràfiques en el cor de les Comarques Centrals, per la interrelació de l’àmbit universitari amb la ciutat i els agents socioeconòmics i, sobretot, per la decidida voluntat del pròpia ciutat i i de la seua alcaldessa de situar-la en un pol d’innovació molt significatiu en l’àrea de la salut”.

En l’actualitat, el teixit de Districte Digital el conformen prop de 350 empreses, entre les ja instal·lades, partners i entitats col·laboradores que treballen per a impulsar un canvi del model productiu del territori, i així fer-lo més resilient i competitiu.

Per part seua, Diana Morant ha ressaltat que amb Districte Digital “es farà un pas de gegant per a posicionar Gandia estratègicament com a ciutat de referència en innovació i àrees com la salut, creant ocupació de qualitat, especialitzada”.

“L’aposta de l’Ajuntament de Gandia és clara: la nostra ciutat, amb la complicitat de la consellera Carolina Pascual i de la mà de la Generalitat Valenciana, ha de convertir-se en Districte Digital d’avantguarda i entre tots estem fent-ho possible”, ha indicat.

Diana Morant ha subratllat que “a Gandia tenim tots els condicionants per a ser un pol d’innovació i de talent, amb una gran riquesa ambiental, bon clima, universitats, a més d’un ecosistema sociosanitari viu i un important teixit empresarial”.