La consellera Sánchez Zaplana també hauria de visitar l’inoperant Departament de Benestar Social

Davant la visita electoralista —sense convocar als grups municipals polítics de l’oposició— que ha efectuat hui la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zapalana, a la residència per a la gent gran La Safor de la nostra ciutat, des del Grup Municipal Socialista li recomanem que també tindria d’haver aprofitat la seua estància a Gandia per a visitar el departament municipal de Benestar Social , marcat per la seua inoperància i desmantellament en una legislatura del Govern local PP protagonitzada per una crisi econòmica i social que estan patint nombroses famílies gandianes —i on tampoc es dóna resposta al problema dels desnonaments—.

“Ens preguntem quina resposta li pot donar la consellera Sánchez Zaplana a les persones que esperen la renda garantida quan no existeixen partides econòmiques a la Generalitat, o què pensa de l’ínfim augment de les pensions en 51 ó 61 cèntims a la Comunitat Valenciana quan hi ha altres comunitats autònomes on s’ha incrementat molt més”, ha indicat la regidora socialista Liduvina Gil.

Cal destacar que el servei d’atenció i informació per a les ajudes a la dependència —que funciona amb un conveni amb la Generalitat Valenciana— ha estat quasi un mes paralitzat, ja que els seus treballadors van finalitzar el contracte el passat 31 de desembre, i no hi havia cap professional per atendre a la ciutadania. “Hi ha hagut persones que la documentació els caducava en 15 dies, i no han pogut presentar-la per la manca d’este servei tan bàsic i el desinterès del Govern local del PP que només pensa en parcs aquàtics i passarel·les de moda”, ha apuntat Gil.

D’altra banda, a la darrera memòria del Defensor del Ciutadà de Gandia es recalca que a la nostra ciutat han disminuït els problemes urbanístics i han augmentat els problemes socials i econòmics. “El Defensor del Ciutadà adverteix que moltes atencions que ha rebut són de sol·licituds o d’ajudes econòmiques referents al Departament de Benestar Social”, ha destacat Gil.