La corporació aprova per unanimitat una moció presentada pel Grup Socialista per a buscar una solució per a ASAEM

El plenari ordinari de l’Ajuntament de Gandia celebrat ahir va aprovar per unanimitat una moció presentada pel Grup Municipal Socialista en la que es demanava a la Generalitat que complisca amb els seus acords amb l’Associació d’Ajuda a Malalts Mentals (ASAEM), a la que se li deuen més de 230.000 euros que posen en perill el seu servei amb més de 90 malalts de la comarca en el CRIS.

Davant les constants protestes que ASAEM està realitzant des de fa unes setmanes, el Grup Municipal Socialista es va interessar per la situació i es va assabentar que si la Generalitat no paga abans del dia 31, el servei al CRIS podria interrompre’s el mateix dia 1 de gener, afectant a més de 90 famílies amb malalts que són atesos allí.

Davant la urgència de la qüestió, el regidor socialista Vicent Mascarell va presentar una moció amb caràcter d’urgència que va comptar amb els vots favorables de tota la corporació. Els socialistes agraeixen aquesta actitud que fa palès el suport de la corporació municipal a l’associació ASAEM, que podria estar vegent la llum al final del túnel.

I és que hui s’ha sabut també que el diputat a les Corts Valencianes pel PSPV-PSOE, Alfred Boix, ha rebut resposta de la Conselleria de Benestar Social respecte a una pregunta que va elevar per a conèixer la situació del deute amb ASAEM. Segons l’escrit del Consell, s’han iniciat ja els tràmits per a poder pagar el deute, tot i que no s’especifica quina quantitat es deu i quina quantitat es pagarà.

Davant aquesta situació, els socialistes feliciten a ASAEM, que amb les seues reivindicacions han aconseguit que la societat s’implique amb la seua demanda i que, finalment, la Generalitat anuncie que en breu pagarà el deute. Tot i això, des del Grup Municipal Socialista a Gandia es continuarà treballant per a que no es repetisquen aquestes situacions.