La Diputació suma esforços amb Gandia mitjançant una declaració institucional per a restaurar la Col·legiata

El diputat provincial d’Hisenda i regidor socialista a l’Ajuntament de Gandia Vicent Mascarell s’ha congratulat que tots els grups que formen part del ple de la Diputació de València hagen aprovat, durant la sessió plenària del mes de setembre celebrada ahir, una declaració institucional per a actuar de manera conjunta entre tots els organismes implicats per a pal·liar els danys estructurals que patix la Col·legiata de Gandia.

“Ha sigut una satisfacció com a diputat provincial representant de Gandia treballar per a sumar esforços de tots els partits polítics i per a unir complicitats de totes les Administracions, per tal d’anar treballant en un pla plurianual i un pla director que vinga a posar en valor la Col·legiata”, ha assenyalat. Per a Mascarell, “es tracta d’una magnífica notícia que ahir el ple de la Diputació sumara a tots els grups polítics, els quals van donar suport a la iniciativa de l’Ajuntament de Gandia d’ajudar d’una forma permanent i continuada al manteniment de la Seu Col·legiata de la nostra ciutat”.

En este sentit, la declaració institucional que s’ha aprovat de manera unànime a la Diputació de València se suma a la unanimitat que ja es va produir en el si del consistori gandià en el ple del passat mes de juny. “Esta declaració va en la línia de treballar conjuntament amb la Fundació per a la Restauració de la Col·legiata per a aconseguir que totes les reparacions imminents es facen possibles al més aviat possible. I, sobretot, encarrilar el futur amb un pla director que prioritze les distintes inversions en este edifici declarat Monument Històric Nacional en 1931”, ha destacat Mascarell.

Amb esta declaració la corporació se suma a les propostes aprovades pel consistori gandià, en les quals es requerix convocar de manera urgent una reunió amb la resta de membres de la Fundació –Generalitat Valenciana i Universitat Politècnica de València, a més de la Diputació i l’Ajuntament- amb la finalitat d’escometre, en primer lloc, un estudi en profunditat de l’estat del temple.