La falta de liquiditat obliga al govern del PP a avançar en sis mesos el cobrament de la taxa del fem als veïns

L’Ajuntament de Gandia ha iniciat, en el mes de març, l’enviament de rebuts del fem als veïns de la ciutat per a començar a cobrar aquesta taxa. Una taxa que, durant la legislatura passada, es cobrava en el mes de novembre i que el govern del PP ja va anticipar l’any passat als mesos d’estiu. Ara, s’avança tres mesos més, malgrat la situació de crisi i les dificultats econòmiques de moltes famílies de Gandia.

Des del PSPV-PSOE de Gandia, el seu regidor Vicent Mascarell ha considerat que aquest fet és deu a la falta de liquiditat de l’Ajuntament de Gandia, que, segons ha dit, “es mou més per l’afany recaptatori que per les necessitats i problemes dels ciutadans”. A més, ha afegir el socialista, “aquesta és una conseqüència directa d’haver delegat el cobrament d’impostos a la Diputació de València i haver eliminat l’OGIR”.

Així, tal i com han explicat des del Grup Municipal Socialista, fins ara els rebuts del fem s’havien cobrat als ciutadans en mesos amb menys càrrega impositiva i tenint en compte quan la gent acostuma a cobrar la paga extra. En canvi, amb el PP, aquestes qüestions semblen no tenir importància per a un govern que vol recaptar per a poder gastar a mans plenes en propostes ruïnoses per a aquest estiu, com bous o concerts.

Per últim, Mascarell ha recordat que a aquest rebut de més de 50 euros que està cobrant ara l’Ajuntament de Gandia, en uns mesos arribarà un segon rebut pel fem, el que gira el Consorci de Residus, i que encara no se sap a quina quantitat arribarà. Tot i això, el que sí es pot confirmar és que els gandians pagaran amb el PP més diners que mai pel seu fem.