La falta de planificació del govern a la platja posa en perill la bandera blava

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia encarregada en la matèria de Turisme, Diana Morant, ha criticat hui la nefasta planificació del govern Torró en la política turística i d’infraestructures per a la platja de Gandia, que farà que la temporada alta del mes de juny comence amb obres a la primera línia per al soterrament de contenidors i amb excavadores a la sorra per als canvis de xiringuitos, posant en perill la bandera blava.

Segons ha explicat Morant, va ser el passat dilluns a la Junta de Districte de la Platja quan es van assabentar que el govern anava a iniciar, a pocs dies de començar la temporada alta de la platja, les obres per al soterrament dels contenidors i els canvis de xiringuitos. Un fet que deixa la platja “amb una imatge que no convida precisament a tornar als turistes que l’hagen de patir”.

Morant ha recordat que el govern de Torró va anunciar el soterrament dels contenidors de la primera línia de la platja per a després de les festes de Falles, i la realitat és que més de dos mesos després, “han començat ara a pintar la nova ubicació dels contenidors i a perforar els primers trams de carrer, situats just davant dels negocis de primera línia i en la principal època de la campanya turística”.

La regidora socialista ha criticat aquesta mala gestió de Torró, “que mentre gasta a mans plenes en esdeveniments per omplir la platja, permet que comence el mes de juny amb una imatge que no és la que esperen els turistes que ens visiten”. Per això, li ha llançat un missatge a Torró “la platja no és un dels negocis que sol comprar, reformar i vendre quan li va mal; ací ens juguem molt molts: hotels, restaurants i comerços que treballen per tenir la platja plena”.

Però segons ha explicat Diana Morant, no seran les obres dels contenidors les úniques que acompanyaran aquest estiu als primers turistes, perquè el caprici de Torró de canviar els xiringuitos a presses i carreres fa que siga ara quan les màquines es deixen veure en la sorra per a desmuntar els actuals i muntar els nous.

El regidor socialista Vicent Mascarell ha denunciat que el tema dels xiringuitos és una de les gestions que millor demostra “l’absoluta falta de transparència i claredat del govern de Torró”, donat que, un any després de manifestar la seua voluntat de canviar els xiringuitos “encara no sabem res ni dels permisos de Costes, que unes vegades diuen que tenen i altres, que no, ni del plec de condicions per a l’adjudicació dels mateixos”.

Respecte als permisos de Costes, Mascarell ha advertit al govern que instal·lar els nous locals, més grans que els anteriors, sense el vist i plau per escrit del Ministeri és un delicte urbanístic.

Tot i això, Torró ha començat a canviar els locals, deixant una imatge de la sorra de la platja de Gandia presa per les excavadores que no és la més adequada per als primers turistes que ens visiten, que no tindran disponibles els banys públics en les zones dels xiringuitos que s’estan desmantellant. Un fet que preocupa als socialistes, que temen que Gandia “puga perdre les banderes de qualitat de la seua platja per la improvisació i els capricis del seu alcalde”, segons ha explicat Morant.

Mascarell ha centrat la seua crítica en la falta de planificació administrativa en la qüestió dels xiringuitos i la seua adjudicació. Així, si Torró va anunciar en campanya que tornarien a adjudicar-se a les famílies, la única cosa certa és que a pocs dies de l’estiu, encara no se sap res del plec de condicions.

Mascarell ha lamentat que, tot i ser una cosa que Torró tenia clara des del principi de la legislatura, “no s’haja fet res”, i ha posat dubtes sobre l’adjudicació dels locals de la sorra de la platja. Mascarell ha criticat les contradiccions respecte als permisos dels xiringuitos i ha preguntat per quin ha sigut el procés de compra dels mateixos, qui els ha pagat, qui els està desmuntant i qui els està muntant, i ha demanat transparència en tots els procediments.