La Generalitat licita les obres del nou Palau de Justícia de Gandia per 16,8 milions d’euros

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha publicat en el portal de Contractació del Sector Públic de l’Estat la licitació de les obres d’execució del nou Palau de Justícia de Gandia per 16.898.641,15 euros. Les empreses podran presentar ofertes fins al 14 d’abril. D’esta manera, està prevista l’adjudicació en el mes d’agost i l’inici de les obres durant el mes d’octubre de 2021.

El nou Palau de Justícia està concebut com un edifici funcional, modern i sostenible i constarà de cinc plantes i més de 16.000 metres quadrats. Podrà albergar fins a 1.600 persones, a més de comptar amb una planta de plaques fotovoltaiques per ser més eficient i sostenible gràcies a l’autoconsum d’energia solar. Igualment, comptarà amb un sistema d’il·luminació i climatització de similars característiques d’eficiència energètica.

La nova infraestructura permetrà unificar tots els serveis judicials: els sis jutjats de primera instància, tres d’instrucció, un penal, un altre de violència contra la dona juntament amb el Registre Civil i el Gabinet Psicosocial amb la càmera Gessell, Clínica Mèdic Forense i l’Oficina d’Assistències les Víctimes del delicte.

La nova seu judicial és un exemple de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Gandia al qual se li ha delegat la competència per a la contractació de la redacció de projecte, licitació, adjudicació i execució d’obra.