La Junta de Govern aprovarà el proper dilluns l’expedient de contractació de les obres de l’IES Ausiàs March

Les obres d’ampliació i reforma de l’IES Ausiàs March de Gandia s’adjudicaran en un termini aproximat de dos a dos mesos i mig. Així ho traslladaven el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, a la direcció del centre i als representants dels pares i mares de l’IES Ausiàs March en una reunió que tenia lloc en la jornada d’ahir dimecres en el centre educatiu provisional, situat en un solar junt al pavelló del Raval.

Després que l’empresa adjudicatària presentara la seua renúncia a executar esta actuació, que havia experimentat un sobrecost degut a l’increment del preu dels materials constructius dels últims mesos, el govern municipal de Gandia ha accelerat els tràmits administratius i aprovarà, en la Junta de Govern Local del proper dilluns, el nou expedient de contractació i la declaració d’inici de l’edificació. Este tràmit permetrà obrir el termini reglamentari de 35 dies naturals per a que les empreses interessades puguen presentar les seues ofertes.

EVITAR EL TRASLLAT A LES AULES PREFABRICADES EN UN CURS MARCAT PER LA PANDÈMIA

Cal recordar que l’Ajuntament de Gandia va decidir, amb la direcció del centre i l’AMPA de l’IES Ausiàs March, retardar a l’estiu el trasllat de l’alumnat a les aules prefabricades per a no interferir en el desenvolupament d’un calendari escolar ja de per si complicat, marcat per la pandèmia sanitària. Este trasllat en ple curs acadèmic haguera obligat al centre a adoptar un nou pla de contingència per tal de complir amb les mesures de seguretat i de distància marcades aleshores per la Conselleria d’Educació.

Este retard ha coincidit amb una pujada desmesurada dels materials constructius que ha motivat la retirada de l’empresa adjudicatària de l’obra.

L’ampliació i reforma de l’IES Ausiàs March, inclosa dins del Pla Edificant, té un pressupost de 8.019.872 euros i contempla l’habilitació de 16 aules d’ESO, 8 de Batxillerat, 15 aules específiques i altres 5 per a grups menuts, un gimnàs, una sala d’usos múltiples, una biblioteca, una zona administrativa i una àrea de serveis generals.