La plaça del Club Nàutic de Gandia acollirà este divendres la jornada ‘De les xarxes a l’acció’

Este divendres a les 18.30 hores, la plaça del Club Nàutic acollirà la jornada ‘De les xarxes a l’acció’ amb motiu del Dia Internacional de la Joventut. Tal com han anunciat la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Gandia, Lydia Morant; la presidenta del Consell Valencià de la Joventut (CVJ), Cristina Martínez; i el president del Consell dels Joves de Gandia (CJG), Carlos Pajuelo; el públic assistent a l’esdeveniment, d’accés lliure i gratuït, podrà gaudir d’una taula redona i de l’actuació del grup Cactus.

Es tracta de l’acte de culminació de la campanya ‘De les xarxes a l’acció’ promoguda pel CVJ i que compta amb la col·laboració del CJG i el Departament de Joventut de l’Ajuntament. «En esta jornada es pretén incentivar la participació juvenil. És un tema amb el qual des del Departament estem implicats. Hem intentat fer un canvi en les maneres de gestionar les polítiques de joventut, implicar la ciutadania i intentar que els joves s’apropen a l’administració i als diferents organismes que tenen en la ciutat per tal d’involucrar-se en les decisions que es prenen a Gandia», ha expressat Morant.

Tal com ha assenyalat la presidenta del CVJ, la campanya té com a objectiu principal motivar la participació de les persones joves i l’associacionisme entre la joventut valenciana. «Es tracta d’interpel·lar a aquelles persones que estan preocupades per les causes socials, però que encara no han donat el pas al món associatiu», ha detallat. Per esta raó, l’esdeveniment comptarà amb una taula rodona amb veus joves que han participat i participen en el món digital i de l’associacionisme.

Les participants en la xarrada seran Maria Devesa, una de les veus del podcast deparkineo; Lucía Sáez, membre de l’associació G-Chime Chicas Musulmanas Elche; i Clara Cascant, sociòloga i politòloga. Debatran sobre l’estat del món associatiu valencià i la necessitat de participar en ell per tal de garantir un futur digne per a tots i per a totes. La segona part de la jornada estarà protagonitzada pel grup Cactus. «Sempre tractem d’incloure una part més cultural, especialment valenciana, per a reivindicar la seua importància i donar suport als artistes», ha afegit Martínez.

Segons ha indicat Martínez, l’elecció de Gandia per a portar a terme l’esdeveniment ha estat influïda per la voluntat de descentralitzar les accions del Consell de la Joventut. Així mateix, tant el president del CJG com la regidora han agraït esta elecció. «Aprofite l’ocasió també per a animar a tots els i les joves que s’acosten al Consell dels Joves de Gandia o al Departament de Joventut (tant a Gandia com a la platja) on assessorem i informem a tot aquell jove interessat en l’associacionisme juvenil», ha informat Morant.

Tot i que l’acte de divendres ‘De les xarxes a l’acció’ se celebra en motiu del Dia Internacional de la Joventut, tal com ha explicat Pajuelo, des del Consell dels Joves de Gandia també es duran a terme activitats cap a finals d’agost: «Ara estem amb el voluntariat ecològic; també es faran eixides a diferents llocs com Aquópolis i un sopar amb convivència en el casal», ha detallat. Mentrestant, les persones interessades amb l’associacionisme juvenil podran gaudir de la taula rodona i el concert de Cactus a partir de les 18.30 hores al Club Nàutic de la platja de Gandia.