La platja de Gandia acollirà durant el mes de setembre la iniciativa ‘La mar de Teatre’

El regidor d’Escena Urbana i Política Festiva, José Manuel Prieto, l’edil responsable de Turismei Platges, Vicent Mascarell, acompanyats pel director general de Política Festiva i Fira, Joan Muñoz, han presentat hui la programació de la iniciativa ‘La mar de Teatre’. Una mesura que portarà durant tres caps de setmana de setembre, actuacions teatrals a la primera línia de la platja de Gandia (Colònia Ducal).

Tal com ha explicat Prieto, després de la suspensió de la Fira i Festes d’enguany es va decidir traslladar a les companyies que havien estat contractades la possibilitat de canviar les dates per no haver de cancel·lar les actuacions. Una mesura que ajudava al sector cultural al temps que generava activitat als carrers per dinamitzar el comerç i l’hostaleria.

“Es pot seguir contractant amb el sector cultural amb plenes garanties de seguretat i la prova la tenim en les activitats que es van programar este estiu i que han estat un èxit”, ha indicat l’edil socialista, qui ha informat que el sector turístic va sol·licitar que algun dels espectacles de la Fira i Festes es traslladaren a la platja per seguir ampliant l’oferta que s’oferix més enllà del Borja Port Art. “Uns espectacles que es van realitzar amb tots els controls d’aforament, neteja i higiene que hem d’aplicar com a administració”, ha recaldat.

 

 

Finalment, el regidor de Política Festiva ha avançat que ‘La mar de Teatre’ serà “la primera mostra d’una tardor plena de programació i de les companyies que anaven a actuar a la Fira i Festes. Tindrem programació pràcticament fins a la setmana dels Premis Literaris i d’ací enllaçarem amb el Nadal”.

Per la seua banda, Mascarell ha afirmat que durant les últimes reunions amb el sector, este havia sol·licitat que s’intentara en la mesura del possible deixar anar la temporada. “Amb esta mesura complim amb esta petició. ‘La mar de Teatre’ demostra que l’estiu no acaba a l’agost i que ara més que mai, Gandia ha d’aprofitar per a allargar la temporada durant setembre i octubre. Som de les platges de la Comunitat Valenciana que més tard deixa d’oferir els serveis a l’arena”, ha assenyalat. Així, esta mesura se suma a l’estratègia que s’està duent a terme durant les últimes setmanes des del consistori per promocionar Gandia a les comarques de l’interior de la Comunitat Valenciana.

Finalment, Joan Muñoz ha explicat el calendari d’activitats de ‘La mar de Teatre’. La primera actuació tindrà lloc els dies 4 i 5 de setembre a partir de les 19 hores amb l’actuació de la Cia. nom provisional i l’espectacle ‘Qui cu qui què quina’. La segona actuació serà el dia 11 de setembre a les 20 hores i tindrà caràcter itinerant. Anirà a càrrec de la companyia Scura Splats amb l’espectacle ‘La mar de B’. El Gran Dimitri i el seu show ‘The Legend’ tancarà el cicle els dies 18 i 19 de setembre. El director general ha ressaltat que la idea del consistori és no anul·lar els contractes que ja tenia per a la Fira. “Intentem que les funcions i espectacles que s’havien contractat es puguen traslladar a altres dates i espais. Els espectacles tindran una durada de 40 minuts a una hora”, ha conclòs.